IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търгът за 5G-честотите в Германия доближава 5 млрд. евро

Четирите участника - Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica Deutschland и новодошлият кадидат Drillisch продължават да наддават

22:56 | 10.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на Deutsche Telekom Тимотеус Хьотгес. Снимка: Ройтерс</p>

Главният изпълнителен директор на Deutsche Telekom Тимотеус Хьотгес. Снимка: Ройтерс

Конкуренцията за честотите за новия мобилен стандарт 5G води до силен ръст на офертите и през четвъртата седмица на търга в Германия. Междувременно сумите вече възлизат на повече от 4,8 милиарда евро, а краят на търга е непредвидим, предава DPA.

Честотните блокове променят собствеността си почти на всеки ход, а четирите участника - Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica Deutschland и новодошлият кадидат, дъщерното дружество на United Internet - Drillisch, продължават да наддават.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Telekom Тимотеус Хьотгес заяви в рамките на технологичната конференция Hub.Berlin, че трябва да се присъедини към наддаването, ако иска да остане жизнеспособен и конкурентоспсобен и по-късно да управлява 5G мрежи. В същото време той критикува междувременно постигнатата сума в търга.

В крайна сметка, по думите му, парите ще липсват от клиентите, гражданите и операторите на мрежи, тъй като вече няма да е възможно да се инвестира в кули например. Това може да е „радостно само за министъра на финансите", каза още мениджърът.

5G ще позволи скорости на данните, които са поне сто пъти по-бързи от тези на настоящите 4G мрежи и ще осигурят много ниско време за реакция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още