Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Като няма здравни реформи, ето ви пари

Увеличението на заплатите на медицинските професионалисти е заради изборите, а не за по-добри условия на труд в сектора и качество на услугите, пише Калоян Стайков

1
 
9
 
4
преди 1 месец
Не преждепишещите - не ви ли е омръзнало все още едни хитри гаадове да крадат и източват бюджета през НЗОК?
6
 
16
 
3
преди 1 месец
Явно според авторчето медицинските сестри са някакви вяърничави мацки с къси бели престилчички, чиято единствена функция е да се фръцкат насам-натам и да плакнат очите на докторите.
За негово сведение, това са висококвалифицирани медицински специалисти, без които здравеопазването е невъзможно... и е пълна гавра такива специалисти да получават заплати по-малки от заплатата на чистачката, дето мете с метлата пред болницата !!!
3
 
11
 
2
Hahoto до: penman
преди 1 месец
Няма профилна снимка
То тоя Стайков е голям пенкилер. На всяко гърне го дава мъдра мирудия, ама е намерил на леба мекото, да е жив и здрав!
7
 
14
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аман от лаици, пишещи за неща от които нищо не разбират. Големият проблем на сегашната здравна система са хайдуците от частните болници и фармацевтичната мафия. Единствено правилното решение е връщане на здравната система от преди 2000 година, но с неповече от 90 държавни болници и централизирани търгове за лекарства и консумативи. Заплатите се определят за всяка болница от министерството. Частните болници се финансират от кешови плащания и частни здравни фондове. НЗОК се приватизира, а разпределянето на финансите се извършва от отдел с 20-тина човека, а не от 2400 персонал, колкото е в момента на касата.