Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Радослав Миленков: Приоритет за БНБ е изграждането на капиталови буфери

Според подуправителя на Българската народна банка работата по синхронизиране на надзорните процеси с Европейската централна банка е в напреднал стадий

1
 
4
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
НЕЩО ПОЗАБРАВЕНО ОТ МИЛАТА РОДНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ :

"Наградата "Банкеръ на годината" за 2013 г. беше присъдена на Цветан Василев за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара. Организаторите се мотивират с 25-процентното нарастване на активите и на печалбата на "КТБ" АД през 2013 г., както и с двойното увеличаване на отпуснатите кредити през годината. "Корпоративна търговска банка АД е един от петте най-големи кредитори в страната, без този ръст да се отрази на стабилността й........Цветан Василев прие отличието с думите: "Кризата ни изправя пред големи предизвикателства, но също така предоставя и големи възможности. За "Корпоративна търговска банка" АД периодът 2008-2013 г. беше особено успешен. Ние успяхме да увеличим над 4 пъти активите и над 4 пъти собствения си капитал......"

МАЛКО ПРЕДИ ФАЛИТА МУДИС ИЗВЪРШИ ОДИТ КОЙТО НЕ КОНСТАТИРА НИЩО ПРИТЕСНИТЕЛНО.

И СЕГАШНИТЕ ПРОВЕРКИ ЩЕ КОНСТАТИРАТ, ЧЕ ВСИЧКО Е О.К. и то след подобни на тогавашните обстоятелства на рязко УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДЕПОЗИТИТЕ несъизмиримо с темпа на нарастване на БВП.

Не влизаме в подробности как са СИГМЕНТИРАНИ ДЕПОЗИТИТЕ защото ако не греша близо 80 % от тях са собственост на крът от около 5000 души.

Не коментирам и ПЕЧАЛБАТА НА БИЗНЕСА която за миналата година според председателя на КНСБ е достигнала до 20 млрд. лв. !!!

Е КАК НЯМА ДА ИМАТ ТЕСЕН КРЪГ ОТ ФИРМИ И ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ И ДЕПОЗИТИ СЛЕД КАТО НИКОЙ НЯМА ЖЕЛАНИЕ ДА ПРОМЕНИ ПЛОСКИЯ ДАНЪК И СИСТЕМАТА НА ОБЛАГАНЕ !!!

Спомняте ли си КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО въведе ПЛОСКИЯ ДАНЪК , кой бе минисър председателя му и министър на финансите ??

ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СПРЕ ПРОБОЙНАТА НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК КОЯТО ДИРЕКТНО СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ НА БАНКОВАТА СИСТЕМА И ИЗПРАВЯ ПРЕД СЪСТОЯНИЕ ПОДОБНО НА КТБ МНОГО БЪЛГАРСКИ БАНКИ???

Предложеният във "ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" проект на ПЛОСЪК ДАНЪК е меко казано перверзия !!

Алчността и твърдоглавието на управляващи и опозиция поставят на големи изпитания БАНКОВАТА СИСТЕМА И ПАРИЧНИЯ СЪВЕТ.
1
 
0
 
2
преди 1 месец
Съществената слабост на банките е пренебрегване на местната проява на разпространения в света грешен начин за работа на централната банка.
Заради допусканата фатална грешка – колкото повече банките работят за икономически растеж, толкова повече са възникналите щети и опасността на банкрут на банка е по-голям.
Увеличаването на капиталовите буфери на банки е подход за временно предпазване на банки от наличната държавна грешка.
Устойчивият банков просперитет е възможен само с правилен начин за работа на централната банка.
0
 
10
 
1
das
преди 1 месец
Вече 10г. все се буферират капиталово, и все имало още за буфериране. Е не е ли време да се спре с пребуферирането?
А има ли някакви предварителни резултати от стресовите тестове, или те са само за вътрешна употреба?