Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Задава ли се сериозен дефицит на петролните пазари?

Недостигът на доставки на петрол в най-големите райони на потребление принуждава рафинериите да търсят допълнителни количества от Саудитска Арабия

0
 
0
 
5
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Факта, че цената върви на долу, а търсенето се увеличава, говори че ОПЕК задържат предлагането, без основание. Така се създава дисбаланс в пазарните принципи при този сегмент от глобалната търговия. Явно е редно да се зъдействат механизмите срущу монополи, но дали ще се случи, предстои да видим.
7
 
4
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Отворете различните сайтове и вижте срива в цената на петрола, поради огромния добив в САЩ, който компенсира изцяло свиването от СА,Русия, Венецуела и Иран.

https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Oil-Prices-Tank-On-Record-US-Production-Surging-Inventories.html
1
 
20
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Около 0.90 лв е акциза върху горивото. Отстъпката на Лукойл на едро е около 0.60 лв. Сложете и горницата за печалба, която си вземат бензиностанциите и ще видите, че литър гориво реално е стотинки. Мафията ни обира и праи милиарди на гърба ни, тва е.
8
 
1
 
2
преди 2 месеца
НЕ ЕНИ НА ПЕТРОЛА МЕЖДУ 57 И 70 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ
3
 
14
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Фактът че тези дни няколко страни членки на ЕС отвориха стратегическите си запаси за да запълнят дефицита от суровина в нефтопреработвателните си заводи едва ли е случаен. Още повече че от днес започват американските санкции срещу Иран от когото Европа получава над 30% от нефта, а Русия все по вече ориентира към китайския пазар своя износ на газ и нефтопродукти!!!В най добрия вариант цените на тези жизненоважни за икономиката суровини едва ли ще вървят надолу!