IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавяне на финала на "Игра на тронове" разгневи абонатите на Tencent Video

Според китайската платформа в случая ставало дума за технически проблем

10:43 | 20.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Game of Thrones Facebook page</em></p>

Снимка: Game of Thrones Facebook page

Китайската компания Tencent Video отложи излъчването на финала на „Игра на тронове“, става ясно от официално съобщение на онлайн стрийминг услугата днес. Решението предизвика гнева на феновете на популярния телевизионен сериал в страната, предава Ройтерс.

Tencent Video, която притежава правата за продукцията на HBO в Китай, официално трябваше да пусне последния епизод от сагата за 9 ч. местно време в Пекин. Но час преди това на един от официалните акаунти на Tencent Video в социалната мрежа Weibo беше обявено, че финалът ще бъде отложен.

"Скъпи потребители, съжаляваме да ви информираме, че шестият епизод от осмия сезон на "Игра на тронове" няма да се появи онлайн в планираното време заради проблеми с трансфера. Ще ви информираме за времето на излъчване“, гласи съобщението.

Редица зрители изразиха гнева си онлайн по адрес на Tencent Video, а много от тях поискаха да им бъдат възстановени пари за абонаментите им, след като епизодът се появи по целия свят, а с него приключва и продължилата осем сезона сага.

„Всички тези плащащи абонати и тяхното доверие, ето така им се отплащате“, написа зрител в Weibo. Услугата таксува потребителите с 15 юана на месец или 198 юана (28,66 долара) годишно за достъп до някои ексклузивни предавания, като „Игра на тронове“.

Някои бяха скептични за причината за отлагането и твърдят, че проблемът може да се корени в политическите търкания.

„Това резултат от търговската война между САЩ и Китай ли е?“, попита друг потребител на Weibo.

Tencent Holdings не е отговорила на запитването за коментар по темата.

В края на 2014 г. Tencent сключи договор с HBO за ексклузивното излъчване на някои от продукциите на компанията в Китай.

Но китайският интернет гигант цензурира значително епизодите на „Игра на тронове“, премахвайки сексуалните сцени и прекомерните кръвопролития - в съответствие с желанието на Пекин да прочисти съдържанието, което се смята за вулгарно и не отговаря на социалистическите ценности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
Mechkata
преди 4 години
Някой самоубил се фен заради закъснението няма ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още