Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Замърсеният въздух убива около 10 хил. души у нас на година

Той е един от десетте най-големи риска за здравето, казва доц. д-р Михаил Околийски

   1| 2    
0
 
0
 
20
преди 3 седмици
нещо кат глеам не е въздуха Тъпанастори .... а е ваща Вакханалия и Шизофрения ...

http://worldpopulationreview.com/countries/bulgaria-population/

Bulgaria Population Growth

Bulgaria's population continues to decline since its peak of 9 million in 1986. With a high death rate, low birth rate, and negative net migration, the decline is expected to continue throughout the 21st century. Interestingly, Bulgaria (along with Latvia) is one of only two countries with a lower population today than in 1950.
0
 
5
 
19
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
"Всяка година около 10 00 души в България умират в резултат на влиянието на замърсения въздух."

Не са 10 00 души на година, а 10 000 души на година (около 1:30 във видеото се казва десет хиляди, не хиляда).

Хората се отнасят изключително безотговорно като упорито отказват да носят дихателни маски или противогази по време на смог. Даже съм виждал как бутат колички с малки деца в парка в условията на смог.

Имайте предвид, че докторските маски не ви предпазват от смога, трябва дихателна маска, която плътно прилепва и не подушвате през нея мириса на смог (или противогаз).
2
 
3
 
18
преди 3 седмици
а здравеопазването и мизерията х 100 000 на година ама дреме ви хуйя нали е важен "замърсения въздух" то нема кьорав завод те лъжат тука кат доллни циггани ..... и сме първенци по смъртност ама не от въздуха ....

Високата смъртност в България - заради сърдечносъдови проблеми
https://news.bg/health/visokata-smartnost-v-balgariya-zaradi-sardechnosadovi-problemi.html
8
 
3
 
17
redcretin до: fon
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Стига пречи на естествения отбор, не ги ли виждаш че се кефят да дишат мръсотия?
4
 
9
 
16
fon
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Екотерористи се вика на тия дето злоупотребяват с Екологията, като Тома Белев например дето не дава да се направят писти на Банско или на тия дето заради някакъв рядък вид хлебарка искат да оскъпят магистрала с 20 милиарда, а не на *** дето горят гуми.

2
 
14
 
15
fon до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И каква е ползата - да дават толкова пари за непушещи автобуси, щом само един кaтун пуши и трови колкото три Икаруса?
-----------------
Абсолютно съм съгласен. На първо място трябва да се атакува най-големия замърсител, който може да се отстрани с най-малко пари, което не се наблюдава. Много се ядосвам като ми говорят как ще намалят шума с няколко милиона по програма за летището, а под прозореца ми форсират няколко мотоциклетиста с изрязани ауспуси и никой не ги закача, защото няма как от това да се усвои и лев по каквато и да е програма.

Тя Фандъкова започна да си прави реклама вече с някакви розички, а трябва първо да ни обясни какво прави с мърсотията, шума, липсата на паркинги, на обществен ред ..
2
 
5
 
14
fon
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Между другото сайта който пуснаха оня ден, доста недодялан според мене е тук
http://eea.government.bg/kav/

Гледайте го и ако районът ви е много мръсен се възмущавайте. Това е вашето здраве.
2
 
14
 
13
преди 3 седмици
Напълно е така, Фонов - но каква полза от тия харчове за екология, щом институциите не смеят да дисциплинират екотерористите? Не може някакви гъгнивци да палят гуми, да опушат и изпоизтровят цял район (това се случва периодически в Сердика), хората да подпалят спешният телефон - да дойдат ушовци - но само да гледат отдалече и плахо да подвикват на представителите на особеният етнос, че това не е хубаво?
2
 
12
 
12
преди 3 седмици
Точно така, Добов. И каква е ползата - да дават толкова пари за непушещи автобуси, щом само един кaтун пуши и трови колкото три Икаруса? Не е ли по-логично да се реши проблемът с отвратителните? А не Ушо да обяснява как те си горели гуми в "техните" дворове и "нищо не може да се направи" или че "пишем им актове, ама те не ги плащат"?

Да, ако не бе тоя проблем - въздухът - по-чист. И да - метрото помага за това - или поне компенсира разрастването на София.
1
 
13
 
11
fon до: doba
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
фините прахови частици са изключителна гадост. Иди и виж в пулмологията какво става с белите дробове на работещите в прах, ако не знаеш какво е Ад. А лекарите казват, че те са основна причина и за хващане на рак. Нали преди се използваше азбест и го забраниха точно затова.

Хора, държавата ни вече не е толкова бедна и не упорствайте, ако за екология се похарчи и някой друг милион. Важно е от него да не се краде и да има реален ефект. Не после да ходите по болници и да ревете, включително и за децата си.