Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Р. Радев: Правителството не трябва да е срамежливо в преговорите за руския газ

Русия има място в изграждането на АЕЦ „Белене", независимо кой ще спечели търга за стратегически инвеститор, смята президентът

5
 
5
 
10
преди 1 месец
Ха ха, доживях да видя как русофилите се обръщат против лётчика. Малко са ми удоволствията в живота, но да видя как някой се отрича от идола си е едно от най-великите. А когато Импът се обърне срещу Тръмп, ще мога да умра щастлив.
2
 
5
 
9
Императорът до: ivailojelyazkov
преди 1 месец
Тоя пък - скрий се бе - палячо !!! Фонов поне се опитва да каже нещо смислено и поне успява - ти си най-обикновен неграмотен трол-кибик, дето от нищо не разбира.
3
 
5
 
8
преди 1 месец
Ами какво да ти кажа, чУек - уважавам по принцип Радев, ама сега ми падна яко в очите. Абе, баце - застанал си пред шефчето на най-голямата ГАЗОВА компания на света и го поучаваш на тема ПРИРОДЕН ГАЗ !!! Гъбки ли някакви си консумирал? Щото това е още по нелепо от идеята: Саша Милър да те учи тебе как се пилотира изтребителче !!! :))))
2
 
5
 
7
преди 1 месец
Ами кой е бил по главите нашите дeбилченца да подписват такъв скапан договор? Руснаците - какво? - Ами доставят ни газ съобразно договора !!! И ти гледаш цените СЕГА - а на зима - дали ще си толкова отворен?

И аз казах, че трябва предоговаряне за по-гъвкави условия - а не да се набиваме.
3
 
5
 
6
ABBA до: ABBA
преди 1 месец
б.алъци де.

Аре, дигайте Майдана: кой не скача е червен, Мафия, Мафия....!

2
 
4
 
5
ABBA до: fon
преди 1 месец
Еми дигайте бунт против Тикво-Рапона да спира руската газ и да я заменя с демократична.

Ич не ви спирам, даже викам: щом е така сте малъци!
Руснаците пък имат приказка по тая тема:
Флаг вам в руки....
4
 
6
 
4
fon
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ето ги борсовите цени на газа в ЕС
https://www.powernext.com/spot-market-data

13 евро/МВч са към $135 на 1000м3. В момента с този руски газ сме много вътре и дотираме с милиони и милиони северномонголската ***. С дотациите пък Путин плаща на тролове за да тровят пространството ни в България.
6
 
6
 
3
преди 1 месец
Двамата най-големи карикатури пак се изказаха импето и абба- трола Божилов
5
 
7
 
2
ABBA до: Императорът
преди 1 месец
"Чудя се на смелостта на президента - да поучава руснаците и Саша в частност на тема: природен газ. "

Еми хванали са го комплексите.
Всеки съвременен политик - от клоуна Зеленьскъй в Украйна (рускоезичен), до Alexander Boris de Pfeffel Johnson (руски корен) на мъгивият Албион - трябва да скача и лае срещу Русия. Иначе не е cool, шик и фешън в тренда.
6
 
8
 
1
преди 1 месец
"...имаме договор за закупуване на втечнен газ от Америка през терминал от Гърция на конкурентна цена и по-изгодна от тръбния газ, който получаваме от Русия..."

Гледам, Саша Милър тоже е бил на срещата. Интересно ми е: Радев като е казал това - дали Милър е запазил приличие, или не се е въздържал и е избухнал в кикот?

Сключили сме договор с анонимна швейцарска фирмичка - търговска, а не добивна, дето сигурно тоя договор и е ней-голямата сделка в историята. Силно е съмнително дали в договорът има клауза специално откъде ТЕ да купуват втечнения газ, който доставят на ГЪРЦИЯ, а не на нас. Силно се съмнявам да го доставят от една от най-далечните възможни точки - по-далече от големите находища са само австралийските - освен ако не са некви баламчета, а швейцарци-баламчета: трудно. После - гърците ни връщат на нас точно РУСКИ газ.
Чудя се на смелостта на президента - да поучава руснаците и Саша в частност на тема: природен газ. Че е добре да има диверсификация: добре е - ама истинска, че трябва да се водят преговори с Газпром - трябва - ама я да каже делянчо добрев защо лъга месеци наред, че са водени преговори? Още тогава казах, че нищо такова няма !!!