IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на търговския спор може да върне Apple към 1 трлн. долара капитализация

Това може да добави по 25 долара на акция към цената на книжата на фирмата според анализатор

16:22 | 14.06.19 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разрешаването на търговския спор между САЩ и Китай може да добави по 25 долара на акция към цената на акциите на Apple и да я върне обратно към пазарна капитализация от 1 трлн. долара, твърди анализаторът на Wedbush Securities Даниел Айвс, цитиран от Bloomberg.

Увеличението от 25 долара ще се равнява на 13% повече от цената, на която Apple приключи борсовата сесия в четвъртък - 194,15 долара, и ще върне пазарната ѝ стойност до 13-цифрена.

През август Apple стана първата американска компания с 1 трлн. долара капитализация, а от ноември насам оценката ѝ е под тази граница.

Сделка между САЩ и Китай “ще премахне основния риск от Китай, който тегне като тъмен облак над акциите в момента”, коментира Айвс в писмо до клиентите. Според него акциите на Apple на този етап са най-сигурни от тези на FAANG спрямо антитръстовите заплахи.

Въпреки това, ако САЩ продължат да повишават митата за китайските стоки, това може да доведе да промени правилата на играта за Apple, тъй като ще засегне разходите за произвеоството на iPhone, твърди Айвс. Това ще значи, че производството ще се сблъска с ограничения през следващата година.

Едно евентуално решение на търговския спор по време на срещата на Г-20 в Япония в края на месеца може да добави между 20 и 25 долара на акция за Apple през следващите месеци, твърди анализаторът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Все още чакам някой да ми обясни: какво в тая компания струва 1 ГБ зеленички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
zelka007
преди 4 години
ей младеж , виж списъка на доставчици на ябълката :Акселерометър: Bosch Sensortech, базиран в Германия с локации в САЩ, Китай, Южна Корея, Япония и ТайванАудио чипове: Cirrus Logic, базирана в САЩ с местоположения във Великобритания, Китай, Южна Корея, Тайван, Япония и СингапурБатерия: Samsung, базирана в Южна Корея с локации в 80 страниБатерия: Sunwoda Electronic, базирана в КитайКамера: Qualcomm, базирана в САЩ, с местоположения в Австралия, Бразилия, Китай, Индия, Индонезия, Япония, Южна Корея и повече от дузина места в Европа и Латинска АмерикаКамера: Sony, базирана в Япония с местоположения в десетки страниЧипове за 3G / 4G / LTE мрежи: Qualcomm Компас: AKM Semiconductor, базиран в Япония с локации в САЩ, Франция, Англия, Китай, Южна Корея и ТайванСтъклен екран: Corning, базиран в САЩ, с места в Австралия, Белгия, Бразилия, Китай, Дания, Франция, Германия, Хонг Конг, Индия, Израел, Италия, Япония, Южна Корея, Малайзия, Мексико, Филипините, Полша, Русия , Сингапур, Южна Африка, Испания, Тайван, Холандия, Турция, Великобритания и Обединените арабски емирства Жироскоп: STMicroelectronics. Базирана в Швейцария, с местоположения в 35 страниФлаш памет: Toshiba, базирана в Япония с местоположения в над 50 страни Флаш памет: Samsung LCD екран: Sharp, базиран в Япония с места в 13 страниLCD екран: LG, базиран в Южна Корея с локации в Полша и КитайA-серия процесор: Samsung A-серия процесор: TSMC, базиран в Тайван с местоположения в Китай, Сингапур и САЩтъчскрийн ID: TSMCтъчскрийн ID: Xintec. Базирана в Тайван. Контролер за сензорен екран: Broadcom, базиран в САЩ с местоположения в Израел, Гърция, Великобритания, Холандия, Белгия, Франция, Индия, Китай, Тайван, Сингапур и Южна КореяWi-Fi чип: Murata , базиран в САЩ с локации в Япония, Мексико, Бразилия, Канада, Китай, Тайван, Южна Корея, Тайланд, Малайзия, Филипините, Индия, Виетнам, Холандия, Испания, Великобритания, Германия, Унгария , Франция, Италия и Финландия самото асемблиране се прави от Foxconn и Pegatron, които са базирани в Тайван. Технически, Foxconn е търговското име на компанията; официалното име на фирмата е Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. Foxconn е най-старият партньор на Apple в асемблирането на тези устройства. Понастоящем той сглобява по-голямата част от iPhones на Apple в Shenzen, Китай, въпреки че Foxconn поддържа фабрики в много страни по света, включително Тайланд, Малайзия, Чехия, Южна Корея, Сингапур и Филипините.Pegatron е сравнително ново допълнение към процеса на сглобяване на iPhone. Смята се, че е асемблира около 30% от поръчките за iPhone в китайските си заводи.стига си (бих написал мастурбирал , ама съм възпитан и няма да го напиша, щото уважавам форумана инвестора и всички дето пишат в него) под материали за ябълката за няколко тона метали дето нямат абсолютно нищо общо с организация на милиарден бизнес . така както руснаците заобикалят санкциите и хамериканците се правят че не виждат , така и туканка ще стане ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
Така и не разбрах, като падне тоя метеорит в двора на Епъл,колко точно тона ше е?А по ми е интересно, за паладий, рений, платина, злато, .... индий...за какъв материал говорим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
MASTER CLASSпропаганда!Шапка свалям!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още