Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Какъв ще бъде ефектът при цена на въглеродните емисии от 50 евро за тон?

Подобна цена ще оскъпи бензина с 40 цента за галон, като в същото време ще тласне с 30% нагоре цените на жилищата и с 5 цента електроенергията от въглища

   1| 2    
0
 
3
 
12
Hahoto до: Mavi Goz
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Те такива са си тукинка повечето нашите зелени интелектуалци - Гретенисти. Като нямат аргументи, почват с лични квалификации. Някак лесно, да опростачиш темата, да омаловажиш опонента с цветист език. Там им е силата. За това на Фончо му цитирах "Моята борба", все пак си е окачил снимка на идола на аватара. А Боянчо като го гледам е готов по Сталински да реши проблема. Пъстър свят са другарите Зеленисти. И да Зелка, не вярвам на мантрата за Климатичните промени от антропогенна дейност. Но щом ти вярваш, чакай апокалипсиса. Всички религии чакат съдния ден, нормално е вие да чакате нещо подобно. Галилео, Дарвин, Мендел и Айнщайн,са се борили срещу научния консенсус. Но тук просто шайка зелени шарлатани ни бъркат в джобовете и ни правят зависими от техните зелени пирамиди.
0
 
5
 
11
Mavi Goz до: Боян
преди 10 месеца
Боянчо, доста смело слагаш квалификации за човек, който очевадно не е и чувал, че климатът се променя и се е променял в миналото никой не знае колко пъти.
Но по-интересното е, че от целата тайфа ентусиасти да спрат естествените цикли на климата ярко се открояват два основни типа - откровени печени мошеници, които правят луди кинти от тази измама и въпросните откровени “тапунгери”, които верват, че ако се плаща редовно и постъпателно, може да се спре този процес и към които ти явно се числиш...
Ти продължавай да мислиш как трябва да се спре промяната на климата. Може би за целта трябва да спрете първо въртенето на Земята около слънцето в оптимална за климата точка от орбитата... :lol:
5
 
0
 
10
Боян до: Mavi Goz
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Значи трябва или да си *** или платен драскач за да не виждаш, че климата се променя и то адски бързо. Вече въпроса е дали тази промяна ще е фатална или не и как трябва да се спре. Но тука разни тапунгери дето ревът, че трябвало да плащат разбираш ли, ами ще плащат досега всеки се изхождаше навсякъде по замята каквото си иска, ама огромния *** Земя е задръсти и някой трябва да го почисти ето за това ще се плаща или другия вариант да се изнесем от Земята.
1
 
4
 
9
преди 10 месеца
Хаха...Накрая ще стане като във вица за габровеца, дето упорито и продължително учил магарето си да не яде и тамън го научил, то зело че умряло от глад...
Това ще стане и с европейската индустрия и икономика - тамън Грета ще ги научи да работят без енергия (щото “чиста” има само в двуклетъчните мозъци) и те ще се пренесат в един друг, по-истински свят - около казаните адови, където гори жив огън и отделя въглеродни емисии... :lol:
4
 
1
 
8
zelka007 до: Hahoto
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
кое е лъжа ? натрупването на СО2 в атмосферата ? ти сериозно ли ? ...

https://climate.nasa.gov/climate_resources/24/graphic-the-relentless-rise-of-carbon-dioxide/

https://climate.nasa.gov/vital-signs/carbon-dioxide/

то това въобще не подлежи на коментар дори . факт известен от поне 50-60 години . и как според теб трябва да се натрупат средства за създаването на въглеродно неутрални технологии ? от самосебе си ? :))) ... благодарение на субсидиите вятърната енергия се разви в такъв мащаб и е конкурент на "класическите" технологии . благодарение на субсидиите сега всеки може да си позволи слънчеви панели и да си произвежда ток . винаги ще има хора присвояващи средства . това е въпрос на морал и няма как да се избегне . материала е такъв :))) ... ще ти цитирам Бил Гейтс по памет . на въпрос , защо продължава да дарява милиарди за ваксини (досега са над $6млрд.) след като се знае че с част тези средства се злоупотребява (по нашенски краде се яко от там) . отговаря , да знам , че се злоупотребява и се губят средства , това не означава че няма нужда от тези пари и това няма да ме спре да дарявам , защото знам че са нужни и спасяват човешки животи ... велик ... пак да плюят с/у него ...

та в тоя ред на мисли , таксономията на въглеродните емисии дава шанс на технологиите да се развият . това се опитват да ти обяснят в този материал ... :))) . дали има по-добър начин за финансиране ? сигурно може да се измисли , но този засега е единственият работещ ...
3
 
2
 
7
Hahoto до: fon
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
ЗА ТЕБ СПЕЦИАЛЕН ЦИТАТ ПО ТЕМАТА:
Тези господа изхождаха от логиката, че колкото по-чудовищно излъжеш, толкова по-бързо ще ти повярват. Обикновените хора по-скоро вярват на голямата лъжа, отколкото на малката. Това съответства на примитивната им душа. Те знаят, че за дребното и самите те са способни да излъжат, но да излъжат за повече, май че биха се притеснили. Голяма лъжа даже няма да им дойде наум. Ето защо масите не могат да си представят, че другите са способни на къде по-чудовищни лъжи, на къде по-безсъвестно извращаване на фактите. И даже, когато им разяснят, че става въпрос за чудовищна измама, те все още ще продължават да се съмняват и ще бъдат склонни да смятат, че вероятно тук все пак има частица истина. Ето защо виртуози на лъжата и цели партии, изградени основно върху лъжата, винаги прибягват именно към този метод. Тези лъжци прекрасно знаят тази черта на масите. Излъжи, само че повечко, и нещо от лъжата ти ще остане.
Ти знаеш, кой го е казал!
6
 
4
 
6
fon
преди 10 месеца
Ха-ха. Да се просвещаваме от сайт като glasove.com ли? Че той е по-долнопробен от сайтове като PIK, Blitz и подобни.
2
 
7
 
5
Hahoto до: onezero
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/ekologiya-na-deindustrializaciyata
Ето ти тук едно линкче ще се просветиш, за измамата с CO2
2
 
9
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Интересно ми е едно нещо, което "медиите" кой знае защо все пропускат да кажат. Ясно е, че се събират едни пари -данък въздух 50 евра, 70 евра, 100 евра евра...и т.н. Та, не ми е ясно кой събира тези пари, къде отиват и за какво се ползват?
4
 
10
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Накрая, особено ние в България, ще трябва да избираме, между Вината за климатичните промени и енергийната бедност. Елита ще му е през кабела, защото ще може да си го позволи, но останалите!?...
"Според последни данни от Обсерваторията за енергийна бедност, почти 50 милиона души в Европейския съюз са засегнати от енергийната бедност. Тя действително представлява важен политически и социален проблем, тъй като животът в неподходящо отоплени или охладени домове е с доказано вредно влияние върху дихателната, кръвоносната и сърдечно-съдовата система, както и върху психичното здраве и благополучието на хората."
Вече плащаме огромен данък на гретенистите с СО2 емисиите и прескъпи но неефективни ВЕИ. Това повишава тока на бизнеса, отразява се в цените на стоките. А задържането на цената на тока за домакинствата, от години, е натрупало огромни финансови дисбаланси в енергетиката. И всичко това заради измамата за Климатичните промени, от които блажат зелените глобалистите! Та е редно и ние да запитаме "Как смеете!!!?"