Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Швейцарската Allseas спря работата по „Северен поток 2“ заради американските санкции

Ролф Мютцених, който оглавява групата на Германската социалдемократическа партия в Бундестага, разкритикува санкциите като "шантажистки методи" на Вашингтон

12
 
10
 
5
Императорът до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Стоянчик явно не умееш да четеш и анализираш информация, просто си си глyповат - то иначе от Козяк нямаше да си губят времето с тебе.
1. Сумата, която Газпром ще плати на укрите е колкото печалбата му за 3 месеца.
2. В замяна ще транзитира през украйна все по-малки количества газ, респективно ще им плаща все по-малко транзитни такси. Почти сигурно е, че тия такси за 5 години + санкцията, ще са по-малка сума, отколкото плащаше досега. След това е твърде вероятно повече транзит през украйна да няма - за 5 години вероятно ще се построи и СП 3. Украйна вече става незначителен фактор на газовата карта.
3. Заради американския рекет дори слепците в ЕК си отвориха очите, както и цяла Германия - осъзнаха най-после, че САЩ брутално нарушават както международното право, така и националният суверенитет на европейските страни. Това само ще подпомогне политически нови енергийни проекти между Русия и ЕС.
4. Сащанците европейския газов пазар да го забравят... може би полските пияници ще са последните, които ще купуват някой и друг танкер, защото:
А/ никой не обича да му бъркат отзад с ръждив пирон и да му заповядват какво да прави - европейското чувство за достойнство се събуди от тая груба намеса.
Б/ 70-75% от природния газ на Газпром ще заобикаля украйна, което ще позволи на Газпром да намали цените дотолкова, че САЩ да продават в Европа само на загуба, ако толкова искат да продават. Това дава перфектно оправдание на европейските страни начело с Германия да отсвирят LNG с основателния довод, че руския тръбен газ е значително по-евтин.
В/ Вероятно и поляците тихомълком ще купуват руски газ от околните страни, както и досега, дори и пак да се пърчат и да се правят на мъже пред Русия.
5. Колкото и да ревеш, СП 2 ще бъде построен, защото самата Газпром си има подходящ кораб за целта... а вече ЕК е твърдо на страната на Газпром - защото с бруталството си САЩ постигнаха обратен ефект.

Въобще нещата се нареждат не по идеалният начин, но по доста добър.

Апропо - на тоя етап никой в Газпром не е и твърдял, че от 20-а година няма да има транзит през украйна - просто обходните трасета нямат такъв капацитет... засега.
10
 
14
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Искрено Ви умолявам да щадим Императора през следващите няколко дни. Изведоха го от реанимация, нека не му причиняваме нова криза.
10
 
7
 
3
Императорът до: zelka007
преди 7 месеца
На Газпром не им трябват хора, дето мозъците им се нуждаят от години, за да видят нещо, което е очевидно.
10
 
11
 
2
преди 7 месеца
Я, виж го ти Ролф - явно той - дори когато военнопрестъпникът обонго срина Либия и Сирия, за да напълни Германия и цяла Европа с диваци и терористи, и когато принуди ЕС да наложи на Русия санкции, от които видно ЕС губеше много повече от Русия (чиято икономика дори укрепна поради тях) - та през цялото време Ролф (и явно не само той) е вярвал, че САЩ са приятел на Европа, та чак сега му светна !!!
Ами по-добре мозъкът да ти дойде късно, отколкото никога !!! Явно европейските политици са като албански реотани.

Та сигурно след 5-6 години ролф може и да се сети, че Тръмп е нямал друг избор освен да подпише тоя абсурд, измислен от Сенатът - във време, когато само сенатът е можел да го спаси от абсурдният импийчмънт.
Ама спокойно, Ролф - всяко нещо с времето си - ти не си напрягай тимберичката, да не я повредиш. Все някога ще ти светне и това, живи и здрави да сме.
20
 
19
 
1
преди 7 месеца
хи хи ... тромбона с перчема нема лабаво ... па тоя от ГСДП кво се пъне за шантажиране , и него ще го назначат , като му приключи мандата в газпром . там това е традиция ... :)))