Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Пазарът на труда през 2019 г.: Курс към пълна мобилизация

Основното предизвикателство продължава да е невъзможността за активиране на резервите на трудовия пазар

1
 
0
 
8
Веск до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Комунизма решаваше проблема с лагери, насаждаше морал, ценности. Партийни секретари, комсомолски секретари, събрания, лозунги, девизи. Не го харесахме това. Избрахме демокрацията. Тя решава проблема с търпимост. Сори. Образованието и възпитанието ги наритахме някъде. Някой днес да издига труда в култ? Някой да смята труда за ценност? Някой смята ли, че труда краси човека? Аз не. Труда и живота у нас разболяват човека със стрес, мръсотия и проблеми, не се гарантира никакъв стандарт и като се разболееш и нямаш пари тиииииииииииииииииииииии. 2м под земята. Бегай сега да бачкаш.
1
 
0
 
7
Веск до: дядя Вова
преди 1 година
Няма профилна снимка
ГУЛАГ. Нещо като Главно Управление на лагерите. Ето това бай Вова е мярката за пълна мобилизация. Ама при демокрация е забранена мярка. Представи си на днешните олигарси да им дадат по няколко лагера с безплатна работна ръка удобно обвинена в каквили не абсурди само и само да бачка повече часове и дни , но безплатно. Като искат пълна мобилизация да връщат комунизма или поне социализма. За Родину, за Сталину, за Путину и за Борисову.
1
 
2
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Коментарите колеги ще ги прочета после за да не се влияя. Тука на 7 милиона говорят за едни 0,2 милиона. Не ми се вижда проблем. Хора сме. 1 процент са шизофреници. 9 процента пък са се родили с нюх за предприемачи. Психология. Тези 0.2 от 7 ми са нормални като че ли. Пълна мобилизация - КАК!? ХИТЛЕР ИЛИ СТАЛИН? Няма друг избор за пълна мобилизация. Белене - напъхайте ги да чукат камъни в Белене и да храните прасетата с умрелите. Смешно е. Образованието е свръхфинансирано и резултата май е само да гарантира гласоподаватели за финансиращия. Резултат по преката дейност няма. РАзбихте техникумите, сега с какви преподаватели ще правите техници. Калинките изначални на демокрацията са вече професори и раждат калинки във ВУЗовете. Като гледате проблемите с водата, въздуха, вносния *** - вярвате ли, че накога ще се оправим след като видимо на 31вата година отиваме на още по-зле. Как няма да бягат. Малобройните набори след 1997ми съвсем ще ви бягат по чужнина, щото знаят език. За да се оправим първо трябва да спрем да се влошаваме, а това още не е станало. Евронатовските уйдурми подготвиха психически хората за нещо по-добро. Далечната 2007ма на 1 януари влязохме в ЕС. Нищо. Социално разслоение. Огромно социално разслоение. Болшинството работещи са потенциални емигранти. Пълно безхаберие, никакви политики, никакви решения, никакви реални действия не виждам. Влошаваме се, а чакаме да се оправим.
10
 
7
 
5
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ох, пак той се проявил, мила моя майно льо! "Капацитетът" "император"!
Лично е правил статистика какви са тия 200 000 и знае. Явно е пропуснал неработещите, но и неучещи младежи (мамини и татини), които са част от тази цифра?!
Кажи, г-н Капацитет, как точно са развъдили ***? Явно си бил свидетел или участник. А за "прогонените" - това са хора, които са избрали да живеят където им харесва, както всеки свободен човек може да избира. Свърши комунизма, когато разтрелваха в гръб на границата всеки, който искаше да избяга от "рая".
7
 
17
 
4
Императорът до: Yanis83
преди 1 година
Ами не се ли сещаш, основно това са ХЪХPEЦИ, които са научени да разчитат на кражби и помощи и докато им се позволява да си гледат кефа, живеейки на наш гръб, никога няма да работят. Лъсна с пълна сила престъплението на поредица управляващи, които хем прогониха 2 милиона българи, хем развъдиха тая гнъсна cган !!!!
1
 
23
 
3
xapoznai до: Yanis83
преди 1 година
Няма профилна снимка
То е ясно какви са! Рентиери, хора които работят без трудов договор и такива които просто не могат. Последните са пренебрежимо малко. А как да ги активират - първите едва ли, вторите са активни просто не си плащат налозите, а за последните трябва да се търси идивдуален подход предполагам чрез агенция за заетостта.
Резерва, който трябва да потърсят работодателите, респективно мениджърите е не в бройката, а в свършената работа. След толкова години на изнудване е крайно време да дойде време и на моркова. Който върши повече работа да взима повече пари. Тук се крие истински големия резерв. Има огромен брой работници, които ако са стимулирани биха свършили и два пъти повече работа. Как да стане - ами както го правят хората от десетилетия да не кажа векове - да започне да се измерва кой какво е свършил. Този който е над средата за фирмата да получава повишение и стимулиране. Ако схемата е справедлива може да доведе до двукратно увеличаване на продукта. Също така нормално е най-продуктивните работници да се доближават по заплати до мениджъра въпреки че са бачкери.
Крайно време е комунизма да си отиде и глупости от рода на "нали работим една работа защо взимам по-малко пари" или "ти вчера започна и искаш да получаваш колкото останалите" да останат в миналото. Само след като е ясно кой какво е свършил реално и заплащане пряко обвързано с резултатите ще доведе до подобряване на резултатите на фирмата и обезсмисли наемането на допълнителни хора.
Допълнителен плюс е, че по-добрите резултати води до възможност за по-високи възнаграждения, а от там да си подбереш и по-читави хора...
3
 
20
 
2
преди 1 година
Пазарът на труда през 2019 г.: Курс към пълна мобилизация

Да изпълним и преизпълним петилетният план!
Ура другари и другарки!
1
 
20
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Интересно ми е какви ли са тези 200хил.души неактивни,но в трудоспособна възраст.Как ли ще ги активизират?