Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Четири поуки от Давос

Грета Тунберг вече не е сама и защо повечето мениджъри се радват на Тръмп

0
 
3
 
2
ing5rov до: Императорът
преди 6 месеца
6
 
13
 
1
преди 6 месеца
Поука едно: Доналд си е съвсем на мястото на един ИКОНОМИЧЕСКИ форум - но европейските лидери не знаят какво търсят там. Те са безнадеждни *** и трябва да бъдат свалени от власт, докато Европа още може да се спаси.

Поука две: самата Германия тероризира собствените си автомобилни компании много по-жестоко, отколкото Тръмп би направил това. Лично аз смятам, че Daimler, BMW, VW е най-добре да емигрират в Швейцария - да си преместят там данъчни регистрации, централи и т.н. по-евтино ще им излезе, отколкото да ги мачкат в Германия и свои и чужди.

Поука три: който се води по акъла на иди0ти, сам е иди0т. И докато редовия човек има право да е иди0т, управляващите нямат това право. На последното климатическо сборище в Мадрид, САЩу Китай, Канада, Австралия дори не си направиха труда да пратят представители, същевременно Европа показа готовност да се самоубие икономически, за да доведе до нула своите емисии, които са под 10% от световните - по-точно изродените евролидери заявиха това. Изобщо не ги интересува, че енергопотреблението и ръстът на въглеродните емисии в нормалният свят е такъв, че докато ние стигнем до нула, те ще компенсират нагоре емисиите поне двойно.... и ще ни се смеят как сме се самоелиминирали.
Не виждам вече друго спасение за Европа, освен свалянето на управляващите престъпници, при нужда с революция. За нещастие иди0тството е пуснало вече дълбоки корени и масовият европеец трябва да остане на тъмно, на студено и с електромобил, който няма къде да зареди и без работа (защото фабриката му е затворена поради липса на ток), за да му дойде акъла.