Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Водородният преход на Германия се нуждае от поне 70 млрд. долара инвестиции

„Водородната стратегия“ на федералните провинции в Северна Германия предвижда начален производствен капацитет от 500MW, който до 2030 г. трябва да достигне 5GW

   1| 2| 3    
0
 
4
 
9
data до: Императорът
преди 7 месеца
да ти кажа той и природния газ не е кой знае колко безопасен - току гръмне някой блок по света ама не виждам да се оплакваш , тоже същият се транспортира и съхранява под високо налягане което нито е безопасно още по малко евтино
п.п. Германосите най-вероятно търсят синергичен ефект от цялата работа и не случайно е тоя дълъг процес за който говорят .
3
 
5
 
8
преди 7 месеца
Именно - а откъде ще се взема тази много-много евтина енергия на входа?
Наясно ли си тоя "убиец" колко е труден и за транспорт и за съхранение и колко взривоопасен е? Или ще горим петрол скришом, за да произвеждаме много-много евтина енергия, та от нея да правим прекрасният и чист, макар опасен водород?
3
 
2
 
7
преди 7 месеца
Водорода е всемирния убиец на петрола за това няма спор, обаче при положение че кпд-то на електролизата е около 60 % ще трябва много-много евтина енергия на входа . Не трябва да се подценява разбира се синергичния ефект от водорода като основно гориво за икономиката - това мисля че е и целта на упражнението и дано се получи защото на никой не му се дишат пушеци
6
 
2
 
6
zelka007 до: julian12
преди 7 месеца
не искаш ама да ти драсна , дето се вика да ти уважа поста ... :))) ... несъвършенство на мрежата , грешки на разстежа , неочаквани резултати ... един куп епитети ... :))) ... ефекта от непостояннството на слънцето и вятъра е очевиден , особено в мащаб вече ... това не е нещо дето да не се знае или да не се взима под внимание ... факт , получават се такива моменти . мегабатериите са едното решение и са толкова добри , че благодарение на тях закриват чат-пат и газови пикери . та не си съвсем прав , че не спират газта ... :))) ... мегабатери могат да обират до някакво ниво луфтове , но не в мащаб който могат газовите централи . на този етап е така . водородът е такова решение , за обиране на големи луфтове , а и за основа на индустрия . първоначално ще мешат газ с водород . има безопасно ниво за настоящите газови мрежи и уреди при крайни потребители . как ще ценообразуват не знам . виж с водородните клетки вече съвсем ще утече значението на газта и нафтата ...

аз от друго се впечатлих , слагат фокус на металургията . е те това вече ще пробив , да заменят въглищата с водород ...
2
 
8
 
5
julian12 до: zelka007
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Интересно. И що не спират газа ами спират парковете?! Питам и отговор не искам.
3
 
7
 
4
julian12 до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
НЕ само политиците, Импе, не само...
Само кухия видински магнал мое захрани половин България. А да не говорим, че има и други из тоя форум. Е, не могат да го стигнат по тъпотия, но все пак мое се изкара много от тях.
8
 
4
 
3
zelka007 до: Императорът
преди 7 месеца
ветър и слънце бре баце , нишката ли изгуби ... ?!? ... има дни когато нема какво да го правят вече и спират паркове ... :))) ... тука се хилихте като писах за отрицателната цена на енергия в немско ... :)))
2
 
16
 
2
Императорът до: zelka007
преди 7 месеца
А откъде енергия за електролиза, Зелков? Тимерманс ли ще я произвежда? Ако някой измисли метод да превръща иди0тщината в електроенергия, политиците ще станат безценни съкровища !!!!
8
 
2
 
1
преди 7 месеца
импе , четеш ли какво става по европата ... една блага дума нема за газовият гигант и тръбите му ... некакви други компании се споменават ... :))) ... само да добавя , че японци , немци и хамериканци си разработват турбини за работа на водород ... известно време ще се туткат със стоманените елементи и водородът под налягане , ама и там ще му намерят цаката ... а ти тука ни рисуваш светло бъдеще на петрола и газта ... :))) ... да не правиш некакви тънки сметки да ни набуташ твои нефтени акции на далавера , а ?