Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

И двата най-големи купувача на „Газпром“ вече са от Западна Европа

Германия остава водещият потребител на руски газ, въпреки че доставките за страната намаляват с почти 9%

   1| 2| 3| 4    
10
 
2
 
23
Sokratus до: dikens15
преди 7 месеца
Това, че пускаш линкове със съмнително съдържание, не означава че са факти или данни!
Няма как САЩ с техният малък износ на газ към Европа да са в позицията на война с ГъзПром!
И във всеки бизнес има фалити, дори и най-печелившите! Това, че една или няколко компании фалират, не означава, че фалира цялата индустрия! Точно това е хубавото да има конкуренция! И голямата разлика между САЩ и Русия. Ако ГъзПром го закъса, закъсва го цялата държава. Ако Енрон фалира, го закъсват кредиторите му, а САЩ просто се изкашля!
;)
2
 
10
 
22
dikens15 до: Dr. Vatnikov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Това е форум и се изказват мнения, подкрепени с факти и коментари. Емоциите си ги остави за жена си( ако въобще имаш такава, в което се съмнявам ). Общите приказки са за кибиците, какъвто май се оказваш.
12
 
5
 
21
Dr. Vatnikov до: dikens15
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Петолъчковите мишлета пак весело църкат, обнадеждени от факта, че края на месеца наближава и скоро лъскави копейки ще задрънкат по джобовете.

Горките мишки, съжалявам ги. Не са си подали носовете някъде по белия свят, а в Расия не са стъпвали сигурно от времето на Горбачов.

Църкат тук за шепа копейки...вместо да се хванат и да постигнат нещо в тоя живот.
3
 
5
 
20
dikens15 до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Изпращам ти линк, който ще ти отговори на доста въпроси.
https://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89/a-51940276
3
 
13
 
19
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 7 месеца
“ Херо Мустафа обеща да поправи тази несправедливост и резултатът скоро ще е на лице.”

Хааахаха... На кого да се уповава един Сюлейман, ако не брата си по вяра... (не съм объркал половете - и Херо е толкова жена, колкото ти - мъж. Американската администрация този път правилно прецени посланика си - без ярки полови белези, от правилния етнос и с правилното име). Важното е, че тя няма и идея накъде нейните сънародници гледаха с надежда за помощ и подкрепа през последния повече от половин век...
За никого отдавна не е тайна, че твоята русофобия се основава на етно-реваншистки мотиви и зад християнския ник мимикрира ре зан пищов... ;)
Нема лошо - нетът е на всички. По-важно е да се дефинираме по принадлежност и да знаеме кой-кой е, за да го четеме правилно ... ;)
1
 
8
 
18
dikens15 до: Mavi Goz
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Казах го по- общо. Не ми се пише особено и не ми се влиза по-големи детайли., защото водят до по- детайли и обяснения от своя страна. Благодаря за поясненията.
12
 
5
 
17
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Мишкуняк, поради естеството на работа поддържам руския си с час разходка из руските сайтове. Избрал съм темата за нефт и газ, защото е по-неутрална. И понеже съм наясно с цялата прогнила схема(на руски се казва по кумовски) си позволявам компетентни коментари. А ти и останалите мишкуняци от русофилската пасмина, можете спокойно да огласяте с воплите си българския ефир, колко важен за света е кремълския сатрап. Като въздуха и слънцето, за всяко живо същество!
13
 
7
 
16
Стоян Петров до: dikens15
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Никой не оспорва фалта че при нивото на заплащане в русия, тя може да продава на сравнително ниски цени. Факт е обаче, че поради монополното си положения тя продава на България на най-високите цени в България. Херо Мустафа обеща да поправи тази несправедливост и резултатът скоро ще е на лице.
3
 
16
 
15
Mavi Goz до: dikens15
преди 7 месеца
Псолютно! С една корекция - американо-саудитската завера удари цените на нефта, които се сринаха за един квартал. СА е нефтен, а не газов играч. Цените на газа, като релевантни, просто ги последваха.
Путин на няколко пъти обясняваше, че Русия е прекалено голяма и интегрирана в световната исономика, за да се играе грубо срещу нея - ударите срещу руската икономика водят до неизбежни огледални щети и за удрящия. Всичко това се доказа и на практика, същото с още по-голяма сила и с Китай...
4
 
20
 
14
dikens15 до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Фактите са, че никой не може да достави и продава на толкова ниски цени, колкото може да продава Русия. Това е най- общо казано, защото темата е много обширна и не ми се пише и обяснява, който иска може да си намери инфо. Американският газ, добиван, чрез фракинг е с висока себестойност и дори при сегашните цени го продава на загуба. Повече по темата тук
https://www.oklahomaminerals.com/us-russia-gas-war/
Повечето им компании са сериозно затруднени финансово и са изправени пред банкрут. Повече по темата тук

https://www.desmogblog.com/2019/12/20/fracking-oil-gas-bankruptcies-cleanup-costs-regulators
Още по-лошо бе положението на американските компании при големия спад на цените през 2014 г. Тогава американците натискайки Саудитска Арабия ( която е държава прокси на Щатите и ако не са те Иран отдавна да е приключил с нея) намалиха цената на газта драстично. Целта бе да се намалят приходите евентуално на Русия. Това, което получиха обаче бяха масови фалити на фракинг компаниите в Щатите. Повече по темата тук.
https://www.cnbc.com/2014/11/27/will-opec-bankrupt-us-shale-producers.html
Никой не може да бие Руснаците по количества и себестойност на продукцият. И е хубаво след като се осъзнае този факт на типично икономически проблеми да не се вземат политически мотивирани решения.