Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Ценка Божилова: Строителството на жилища и бизнес имоти у нас е умерено

Локацията, типът строителство и функционалността са трите основни фактора при определянето на пазарната цена на жилищните имоти

0
 
1
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ще купуваме, как няма да купуваме. Даже мислим и да спечелим нещичко. Ето пример. Купено 2014та на зелено на минимума на цените след кризата от 2009та. Говорим за над 4 години време. За София да речем от края на 2013та цените са нагоре. Точно 4 години. За 4 години доста пари може да се спестят. Да не се плаащат после толкова лихви по заем. Нека ми обясняват, че тая криза не е като оная криза и т.н. Тогава нямаше пари, е напечатаха, увеличиха дълга по света и се получи. Сега пари има при тази криза, но дълговете по света са огромни и даже неизплатими. Няма да говоря за дългове в Еврозоната. Там е ужас. Сега и лихвите са по-ниски (за сега). Възможно е да се излезе и по-бързо от кризата. Например смарангясване само до нова година, малко застой и още от края на 2021ва растеж на тримесечна база, даже връщамне на нивата от 2019та още в края на 2022ра. За мене това е оптимизъм. Имам над 2 години , даже над 2,5 да се взема в ръце, да се наслаждавам на сладки брокерски приказки. От криза трябва да се припечелва по нещо. Визирам печалба за нас балъците дето брокерите често ни правят на ***. Па като закъснея, да са живи и здрави бързаците напазарили евтино сега, днес и веднага. Аз не се майтапя. Ама никак.
1
 
32
 
5
Mirilai-lai до: kony
преди 1 година
определено не, замръзна в зоната на мечтите, предстои период на отрезвяване и събуждане от мечтите... след около 1-2 години поне можем да говорим за покупки
20
 
5
 
4
kony до: mrynmryn
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ако сте прави , че пазарът е замръзнал (или е надолу ) не значи ли, че сега е подходящо да купуваме това което искаме с отстъпка?
0
 
28
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
То пазарът замръзна, а те ще строят още...
0
 
27
 
2
преди 1 година
да се смее ли човек, да плаче ли..... скоро ще видим какво да правим
0
 
49
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ще расте на баба ви хвърчилото ! В момента сделките с имоти са замръзнали, а търговията със строителни материали е паднала с над 30%. Продажбите на оборудване и обзавеждане също търпи корекция надолу. Слепи ли сте да видите, колко много офиси и магазинчета вече са празни и затворени ! Това не ви ли говори нещо? Само с бля - бля няма да накарате хората да купуват през глава. И вие като управниците се научихте да изкривявате данните разчитайки на това, че балъците са толкоз много, че няма свършване.