Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Защо саудитският престолонаследник наводни пазарите с петрол?

Вътрешнополитическите игри на принц Салман се нуждаят от силния международен авторитет на престолонаследника, за да бъде затвърдена неговата власт

   1| 2    
11
 
10
 
13
Dr. Vatnikov до: v_tin
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ще ти помогна, чел си го в Бултаймс, Епицентър, Гласове или вестник Дума.

Тия глупости минават само пред една публика, която като се позатопли и ходите на Бузлуджа и яз.Копринка.
9
 
11
 
12
v_tin до: Императорът
преди 4 месеца
Ne помня къде, но четох че китайците направили същата врътка както на времето руснаците- изкупили акциите на този-онзи/ най вече на технологичните компании/
12
 
13
 
11
преди 4 месеца
Отделно - Арапия няма как да наводни света със слуз - защото държат 10% от добивът, а тия 2.6 милиона барела, с които искат да увеличат производството, реално са незначително количество.
Евтиният петрол, който те предлагат - ще имат като основен ефект реално намаление на добива на много други производители (например големите петролни компании), които ще предпочетат да купуват и препродават евтината слуз, които глyпавите камилари им продават на 25-28 долара, отколкото да точат от тези свои находища, при които добивът е по-скъп. Възможно е дори да трупат резерви.
Разбира се - ниските цени са лоши за всички в отрасъла - и държави - и компании. Русия показва готовност за по-разумно поведение, но няма да отстъпи на натиск. Следователно тоя талибан е единствената пречка... нищо чудно и някой заблудил се дрон да удари арапските рафинерии, нещо което вече се случи.
САЩ няма лесно да изтърпи крахът на голяма част от слузестият си сектор, след като изяде бой и на газовата сцена. Вероятно ще натиснат кралят на Арапия да вразуми синчето си - по-малко вероятно е да организират някоя "дребна злополука".
Ще има и промени в потреблението, това е ясно. Китай излиза от карантината и се задвижва напред - и отново ще започне да потребява здраво слуз. Потреблението в Европа ще покаже признаци на възстановяване след3-4 седмици. Като инвеститор препоръчвам: туряне на поръчки за акции на стабилни и могъщи слузести компании - Мидичката, Total, ВР - на цени 8-10% под настоящите, които и без това са безумно ниски. Мидичка: 10-11 евро, Тотал - 22-23 евро - нещо такова.
15
 
8
 
10
преди 4 месеца
Реално разбира се е вярно, че американците само се възползват от ограниченията на ОПЕК. ТЕ защо не поемат своя дял, щом искат скъп петрол? Присъединяването на САЩ към форматът ОПЕК + и дори символическо ограничение, ще удвои цената на слузта. Русия ще се съгласи, руснаците са корави, но все пак разумни хора, за разлика от тоя брадясал пубер.

Отделно - каква е тука ролята на руснаците? Дали случилото се бе изненада за тях или са очаквали именно тая реакция? Каква е ситуацията от тяхна гледна точка? - същото когато при обонговите санкции !!! Помните как акциите на руските компании, включително слузестите се сринаха - и държавата направи масирано изкупуване на дъното. Дали сега не правят същото - още повече че сега, за разлика от тогава, Русия има многократно по-големи валутни резерви. То ще се види в един момент - дали вече са накупили или чакат арапите наистина да изсипят много петрол и оттам - още по-дълбок срив - за да напазаруват здраво Роснефт, Лукойл - а и Газпром.
15
 
11
 
9
преди 4 месеца
Статията показва, че тоя чаршафосан талибан реално е сам срещу всички. Съмнително е дали баща му - който все още е крал, одобрява безумията му - по-скоро - не. Брата му - министър на - очевидно не ги одобрява. САЩ - съюзникът на Арапия със сигурност не ги одобрява - защото от тежкият ценови шот най-много го отнасят американските шистови компании. Русия, с която Арапия опита плахо да се сближи - също не одобрява такова дивашко зъбене. На самият арапски народ също няма да му хареса да му резнат привилегиите, базирани на петродоларите - позволяващи на всеки арапин да живее като принц, без да работи.

В едни момент най-вероятно баща му ще го напляска (по своя инициатива или под външен натиск) и ще го прати да си играе на войничета или да обяздва камили. Този е още много млад и очевидно не умее нито да преговаря, нито да изчаква, но е като сърдито дете, което си мисли, че светът трябва да се съобразява с него винаги, когато сърдито тропне с краче.
10
 
18
 
8
Sokratus до: Boicho Popov
преди 4 месеца
Няма да му се косиш на Валюшката, той е член на "Клуб земята е плоска"! Отдавна не е писал и сега загрява.
Хахаха
24
 
14
 
7
преди 4 месеца
"Принц Салман е американска марионетка, защото е наполовина евреин. Неговата майка е еврейка, която е тайно внедрена от Израел преди десетилетия! Еврейското лоби му е казало да смаже Путин, заради неговият антисемитизъм! Хем ще смажат Путин, хем ще изкупят на безценица шистаците, чрез техните банки!"
Добра история на конспирацията се получи нали?
Пробвам се да стана член на клуба, че ми трябват рублей, та затова тренирам!
Хахаха
4
 
16
 
6
Boicho Popov до: v_tin
преди 4 месеца
Значи не четеш внимателно Инвестор. https://www.investor.bg/analizi/91/a/cenata-na-brent-se-srina-s-30-do-3205-dolara-za-barel-299977/ Статията е от понеделник. Има подзаглавие "Ценова война". Описано е
30
 
21
 
5
Dr. Vatnikov до: v_tin
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Руснаците не искаха да намалят цената, а да си добиват над ограниченията за да се запази цената.
Разбира се, за сметка на някой друг.
Разчитаха, че останалите просто ще приемат, ще преглътнат и тн.

Ее, крива им излезе сметката.
17
 
17
 
4
v_tin до: Boicho Popov
преди 4 месеца
Ами наистина до момента съм прочел мисля 3 статии как руснаците са виновни, само не казват защо им е да намалят цената. Общо взето анализаторите казваха че путин така е решил и така е направил. Наистина тази статия е първата изразяваща обратно мнение