IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия: 99% от смъртните случаи от Covid-19 са с предишни заболявания

Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, показва актуален анализ

18:03 | 18.03.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Francesca Volpi/Bloomberg</p>

Снимка: Francesca Volpi/Bloomberg

Повече от 99% от смъртните случаи от коронавирус в Италия са на хора, страдащи от предишни медицински състояния, показва проучване на националния здравен орган на страната, цитирано от Bloomberg.

След като смъртните случаи от вируса достигнаха повече от 2500, като за последната седмица нараснаха със 150%, здравните власти анализитат данни, за да предоставят улики, които да помогнат в борбата с разпространението на болестта.

Правителството на премиера Джузепе Конте преценява дали да разшири националната блокада след началото на април, съобщи в сряда всекидневникът La Stampa. В Италия има повече от 31 500 потвърдени случая на заболяването.

Новото проучване би могло да даде представа защо смъртността в Италия от около 8% от всички заразени хора е по-висока, отколкото в други страни.

Базираният в Рим институт е проверил медицински данни на около 18% от смъртните случаи от коронавирус в страната, като е установил, че само три жертви, или 0,8% от общата база, нямат предишна патология. Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, а около една четвърт са имали едно или две предишни сериозни медицински състояния.

Повече от 75% са имали високо кръвно налягане, около 35% - диабет, а една трета са страдали от сърдечни заболявания.

Средната възраст на починалите от вируса в Италия е 79,5 години. Към 17 март 17 души на възраст под 50 години са починали от болестта. Всички жертви в Италия под 40 години са мъже със сериозни съществуващи заболявания.

И въпреки че публикуваните във вторник данни сочат за забавяне на нарастването на случаите - с 12,6% ръст, отделно проучване показва, че Италия може да подценява реалния брой случаи, като тества само пациенти, проявяващи симптоми.

Според фондацията GIMBE около 100 000 италианци са се заразили с вируса, съобщава l Sole 24 Ore. Това би върнало смъртността на страната по-близо до средната стойност от около 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis23
преди 4 години
мдааа добрутро, ...както винаги всичко е пунта и пластика ... ееее нишо де ше се пукна от смях наще с техните "драконови мерки" с некви заразени дет не съществуват как ше почешат коня за гривата за мангизите от фонда щот тия дет ги пускат тез вирОси те знаят къде са ги пуснале.... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 4 години
Мангизите са важни , Италия ше гризне лъвския пай .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 7
nkavrakov1982
преди 4 години
Дано най - накрая хората се усетят как ги манипулират с този вирус
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 5
ivan.kostov.39
преди 4 години
Жабарите май преписват на тоя вирус всеки умрял. Дали има някой умрял в Италия от нещо друго напоследък?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
mrynmryn
преди 4 години
Застаряващото население, си казва думата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още