Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ГЕРБ предлага удължаване на срока за плащане на данъци

Бизнесът обаче е против служебното начисляване на авансовите вноски за плащане на корпоративен данък

3
 
1
 
3
karadjata до: karadjata
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Много добър пример за това са Гърция. Ядоха, пиха и се веселиха и накрая сметката не си платиха. И пак са много по-добре от нас. И ще бъдат. Защото държавния дълг не е като частния, можеш и да не го платиш или да го обезцениш с инфлация или QE до безкрай.
1
 
2
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
В цял свят държавите се опитват да съхранят до колкото е възможно своите икономики с парични стимули чрез взимане на дългове от правителствата намаляване на лихвите до нула и под нула от ЦБ и безкрайни QE програми само нашите гербераски тикви се чудят как да затруднят още повече бизнеса. До Бойко Тиквата и Горанов сополаа вземете дълг от света сега докато може да се вземе с минимална лихва около 0% , и не се притеснявайте за връщането му защото никое правителство по света няма намерение да си връща дълговете а само да ги превърта (рефинансира) защото знаят, че централните банки ще го обезценят с безкрайното печатане на пари и предстоящата по-висока инфлация. фискалната дисциплина е за бедните страни, така си държат населението бедно и гладно. Всички богати западни икономики са потънали в дългове и никоя от тях на спазва фискална дисциплина и си живеят много по-добре от фискално отговорните, време е и България да поеме по пътя на фискалното разхлабване финансирано с дълг от международните дългови пазари а инфлацията и бъдещия икономически разтеж ще се погрижат за изплащането му в бъдеще. Това е начина да си опазим крехката икономика. трябва да взимаме пример от западна европа, разбира се ще трябват и реформи. Фискалната дисциплина и ниския държавен дълг нямат голям смисъл когато лихвите са нулеви, това няма да продължи вечно, който вземе сега ще е на далавера, бъдещата очаквана по-висока инфлация ще се погрижи за лесното изплащане на външния дълг, който както казах никоя държава и правителство няма и намерение да връща. Просто вижте какво правят на запад с фискалните правила с монетарните политики. Всичко е кредитен балон, но са много по-добре от нас, крайно време е и ние да се включим в купона, а накрая да му мисли кредитора.
1
 
1
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Аз имам едно питане как стигнаха до тия 300 хил. лв. оборот и тия 3 млн., границите по отношение на корпоративен данък. В България прилагаме наши си дефиниции за МСП, които са доста по-ниски от европейските, и в тях няма оборот 300 хил.лв или пък 3 млн! В крайна сметка трябва да има някаква равнопоставеност.