Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Политолог: ЕС се намира в специфична поредица от кризи

Кризата с COVID-19 засилва легитимността на националните държави през половин век на глобализация и това ще е процес, който няма да бъде спрян, смята Огнян Минчев

0
 
2
 
5
korn до: Lucifer
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Чак пък калпава. Създадена преди 60 години и все още се държи. След короно кризата Великобритания едва ли ще имафинансите да напусне съюза, а и Борката го тръшна вируса. През тази години пак ще има разширяване като Севрна Македония ще е новия член. ЕС се води най богатия търговски блок в света с икономика по нищо неотстъпваща на САЩ и Китай. Еврото е втората най разпространена валута в света. 500 милиона население. Не е зле като за калпава империя.
3
 
1
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Съсипвали сме и по-яки империи, ЕС се оказа на-калпавата....
2
 
1
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Помагат. Вятър.
6
 
3
 
2
преди 2 месеца
Политолог: ЕС се намира в специфична поредица от кризи

На крива ракета космоса и пречи.
И коронобесието.
0
 
7
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
То лесно няма Минчев. Така и трябва да е, от ЕС трябва да се очаква много. Политиците ни трябва винаги да са под пара и да се опитват да решават проблемите и да правят живота на европееца по добър.Мнението на хората трябва да се чува. Ако искаме популизъм, така да бъде. Ако искаме демокрация, нека да е демокрация. Трябва да има стачки, протести, референдуми и недоволство. Иначе ще се станем като САЩ и Русия, където властва олигархията и дивия капитализъм. Или диктатура като Китай, където човека няма свобода, а е просто елемент от една машина. Това че ЕС може да се разпадне не трябва да ни плаши и да се отказваме от свободата си. Трябва да свикнем с риска, така играят големите играчи.