Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Правителството увеличи тавана на новия държавен дълг на 10 млрд. лева

Кабинетът залага и дефицит в размер на 3,5 млрд. лева в Закона за бюджета за тази година

   1| 2    
1
 
2
 
14
Mavi Goz до: ledosvetlenie
преди 1 година
И аз като @data да питам: къв геноцид по комунистическо те гони, не знам...? :lol:
2
 
3
 
13
data до: ledosvetlenie
преди 1 година
:) хаххаа кви 16 млрд те гонят не знам . Има статистика по външния дълг в бнб - погледни преди да пишеш
2
 
4
 
12
преди 1 година
Няма профилна снимка
Data - Не е важен дефицита в бюджета а дефицита в държавата - За 10 години ГРОБ е на дефицит 1 000 000 българи - Такъв геноцид и по комунистическо не е имало Апропо някой спомня ли си какво си купихме с 16-те милиарда дълг с който ни заробиха?
1
 
4
 
11
преди 1 година
Много е важно как ще се изхарчат взетите пари на заем. Ако отидат за техните си хора и фирми, ефекта за нас ще е отрицателен. Защото ще имаме дълг да изплащеме, те ще станат още по-богати и ще почнат да се държат с нас като с гоподари. Ако ги дадат на малките фирми и населението е супер, но както виждаме и на Бойко И на Горанката това не им е на ъкъл.Затова по-добре да не взимат! :(
2
 
2
 
10
kalendar до: zelka007
преди 1 година
я ни разкрий какво беше съотношението дълг/БВП при Дянков, че много ми стана любопитно какво му е било лошото :)
2
 
1
 
9
data до: zelka007
преди 1 година
Дянков 2012 направи W криза от чист инат . Абсолютно безмисленно сви бюджетните разходи и тръгна към балансиран бюджет
3
 
6
 
8
Mavi Goz до: RSG
преди 1 година
Учеха ни че излишъка се пази и се ползва по време на икономически спад. Поне 5 години имаха излишък, къде го сега да го ползваме? Йок, изядохте го.Купиха самолети - ефшестнайски - за радост на олита като писалия под мене... ;)
2
 
2
 
7
zelka007 до: data
преди 1 година
и на мен ми звучи правилно . взимат сравнително негативен сценарий . освен това от ЕС разхлабват правилата за неупотребените фондове и от там ще дойде голяма ликвидност . направили са сметката ... а вдянков работеше при много по-лошо съотношение дълг/бвп и плащаше дълг , а не взимаше ... аз съм му фен на този простaкел ... :))) ... за неколко години ни вкара в ред доста ... :)))
1
 
1
 
6
RSG
преди 1 година
Няма профилна снимка
Учеха ни че излишъка се пази и се ползва по време на икономически спад. Поне 5 години имаха излишък, къде го сега да го ползваме? Йок, изядохте го.
2
 
2
 
5
преди 1 година
1. Решението е правилно - пропаст не се прескача на 2 пъти . 2. Дефицита е в рамките на 3 % от БВП - демек Масстрих критерия е спазен . 3. Боко проявява завиден прогрес и експерименти тип Дянков няма да има . 4 Не размера на дълга е важен , а размера на дефицита - реалния дълг в края на годината ще е до 3.5 млрд . 5 Размера на дефицита е долу горе равен на прогнозируемият спад на БВП 6. Ако се справим в рамките на предложеният бюджет сме супер