Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Горанов се отказа от заем от МВФ

Комисията по бюджет в парламента прие на второ четене актуализацията на бюджета за тази година

0
 
6
 
8
serafima до: dragos
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Г-н Драгос, не ви е проблем какво предлага БСП. НИКОЙ няма да я чуе и отрази. Така отклонявате темата, защото май не ви е комфортно да коментирате ГЕРБ. Такава практика има и в други страни, ако четете на чужди езици.
Гледайте мерките на велможите от управляващата партия.
Резерви има в намаление на чиновническата ни армия. Колко години (над 10?) ни се обещава и харчат пари за електронно правителство (над 2 милиарда?) и нищо, г-н Дончев, няма като резултат. Знаем, че това е сигурен електорат, който осигурява половината гласове при избори. Кой ще дръзне да отреже клона, на който седи?

Ако ви е гадно, че болници изнемогват, защото бюджетът ги е пренебрегвал, спомнете си, какви "хубави" Ф-16 ще имате след 5 години, а сега актуализираха времето за 2027 г.

.
0
 
7
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Нищо, давайте парите вместо за болни за железа - оръжия на "парнжорите" ни от нато - те ще вземат вски ная лев, за да сме "по-сигурни сред опастностите", които ни дебната отвсякъде!
п.с.
Скоро оръжията в БГ ще са повече от хората. По подобие на фащ - най-въоражения ни и ***/умен "партнър"
0
 
8
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не ми се коментира момчето, приближено на Доган и Пеевски, дистанционния възпитаник на знатната Свищовска академия, бездомния и безмълвния на тази и други теми министър на финансите. Времето ще покаже къде е той.
Още един плонж на управляващите.
Само няколко бързи цитата от бурната дейност на герберопитеците:
-Вирусът ще ни подмине - вирусът няма да ни подмине!
-Няма да купуваме бързи тестове - ще купуваме бързи тестове!
-Няма да взимаме заем - ще взимаме заем!
-Няма да пускаме тирове - ще пускаме тирове!
-Маските са задължителни - маските не са задължителни!
-Няма да вдигаме данъците - хайде познайте от три пъти ще ги вдигнат ли??!!!
С тикви и калинки вирус не се преборва!!!!
0
 
8
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ако държавата ни няма пари, заделени от добрите години, точно за такива периоди, то финансовият ни министър трябва просто да си депозира оставката, защото това е директен резултат от неговата работа.
1
 
5
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
ще е по добре освен от международните дългови пазари да взимаме дълг да се обърнем и за помощ от МВФ тъй като от там ще искат и реформи които отдавна трябваше да сме направили а и ще има по добър контрол на харчовете на правителството ще се открадне по малко но за ГРОБ И ТИКВАТА БОРИСОВ това е неприемливо
4
 
4
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ако даряват пари на калпак, както предлага БСП, трябва да има декларация, че дареният няма на влог спестявания напр. по високи от сбора от няколко минимални заплати. А справедливо ли ще е само осигуряващ се адвокат да получи и той дарение от държавата/народа. Тия хора (даващите) с ума ли са си?
0
 
9
 
2
преди 4 месеца
Заем от МВФ означава контрол на харчовете, ограничаване на безсмислените харчове, намаляване на администрацията, невъзможност да се харчат милиарди за поръчки.....

някой изненадан ли е, че ще се предпочете продажба на облигационни заеми без да е ясно на каква доходност ще мине емисията,къде, как, колко на кого.. все отворени въпроси... но сега както казва фин-мин-а не е време за демокрация...
1
 
7
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Справедливото и бързото решаване на проблема е, ДЪРЖАВАТА ДА ОСВОБОДИ ОТ НАЛОЗИ РАБОТЕЩИТЕ ИЗРЯДНИТЕ ФИРМИ , а да задължи трайно налагането на ОТЧИСЛЕНИЯ ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ЗА ПЛАЩАНЕ НА ВНОСКИ ЗА ЗДРАВНО И ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ.

Втората мярка ще компенсира постъпленията от бюджета по първата и ще НАМАЛИ РАЗХОДИТЕ КОИТО ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА ЗА ЗДРАВНИТЕ И ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ НА ТЕЗИ 540 000 ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ.

НЕ БИ БИЛО ЛОШО В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА /без здравните работници и полицията работещи на предния фронт/ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ДА ПОЛУЧАВАТ НАМАЛЕНО ТРУДОВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.

ЗА РАБОТЕЩИТЕ КАТО АНАНИЕВ , МЕНДА И ПОДОБИЕ ПЕНСИОНЕРИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ ЗА ОВАКАНТЯВАНЕ НА ПОЗИЦИИТЕ КОИТО ЗАЕМАТ. Цифрата на имплантирана като вирус в държавната система работеща армия от ПЕНСИОНЕРИ достига стотици хиляди!!
ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО !!! Да си ходят в дома и да си гледат внуците. Видяхме ги какви идиотщини и безумия сътвориха старите им и деградирали мозъци.

Гореизложените мерки не се нуждаят от някакви административни процедури и изисквания за подаване на молби и чакане на одобрение.