Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Работодатели и синдикати напълно подкрепят бързото присъединяване към ERM II

Така ще бъде ускорена пълната интеграция на България към ЕС и ще бъде улеснен изходът от рецесията, предизвикана от разпространението на Covid-19

   1| 2| 3    
3
 
6
 
16
Solar Power до: shinawatra
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ти не схващаш нещата изобщо. Ние за разлика от Дания, Румъния, Унгария и други имаме борд. Тоест реално в момента ние сме с евро. При криза като сегашната Дания, Румъния, Унгария дори и Турция просто ще си напечатат парички :) Ще си обезценят парите и ще направят повече износ. Ние в това не можем вземем участие ! Затова по добре да сме вътре изцяло за да ползваме и привилегиите :) Простичко е. Другата възможност е да отвържем лева и да бъдем като Румъния, Унгария, Дания .....
5
 
6
 
15
Dr. Vatnikov до: фиг.1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
На Пудела Дики не са му ясни много неща, но това не го спира да плямпа глупостите, чути по телевизия Атака, прочетени в Бултаймс, Епицентър и други подобни помийни ями.

На празните глави със сърпове и чукове не можеш да им обясниш, че в съвременната глобална икономика малките са супер уязвими и единственото решение е присъединяването към голям съюз или голям играч.
5
 
6
 
14
фиг.1 до: dikens15
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Абе, май не са ви много ясни нещата. Дойче марка вече не съществува, а швейцарците може и да не съгласни да "вържем" лева за франка. Нали и те имат думата по въпроса. Тогава, завалията ще си остане "невързан". Леле, какво рали ще направи!
2
 
8
 
13
dikens15 до: Shadow1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Няма нужда от перфектен момент за нищо. Човек не разваля нещо, което работи перфектно. Както борда например. Да си забелязал, че против него са само политиците( и то тия дето са на власт) и банкерите. Борда е идеален и не ни трябва нищо друго. Политиците и банкерите не могат да си въртят схемите с него. А ако искаме още по- голяма сигурност може да включим в борда и търговските банки- още по- добре и по- голяма сигурност.
2
 
8
 
12
dikens15 до: фиг.1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ние не сме вързани за еврото, а за Дойче марката. При положение, че потъне еврото ние сме вързани за марката, но може да се вържем и за швейцарски франк, долар и т.н. Печелим каквото се иска във финансите от всяка една валута- стабилност, предвидимост и сигурност. Отделно борда ни осигурява невъзможност на печатане, което в Европа го няма и е мократа мечта на банкерите и другарчетата им политици.
До две години може и да са ги спасили, а може и да не са. Но задаваш ли си въпроса след тези две години и за в бъдеще какво предстои??? При главолмното нарастване на дълговете на абсолютно всички държави в еврозоната. Защо ние да трябва да спасяваме очевадно фалиралите южни държави от ЕС. И цялата работа е за да може политическата върхушка у нас да може да взема дебели кредити и да ги дава на свойте хора. След това естествено тия дългове ще се “ социализират”.
4
 
7
 
11
shinawatra до: Shadow1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аз не виждам защо трябва да ни бъде цел това, т.е. да чакаме момент. Вземи пример от Дания и останалите, на които не им е нужно евро. Защо ли?! Като че ли най-успешните не желаят да го приемат това евро, дали има връзка. Англичаните и те избягаха от него.
3
 
5
 
10
Shadow1 до: shinawatra
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Проблеми винаги ще има приятелю, но с чакане на перфектния момент само ще остареем. Това ми е отговора на твоя и всички подобни коментари.
5
 
3
 
9
shinawatra до: фиг.1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Защо да потъва лева заедно с еврото, напротив, това че в момента сме фиксирани към евро с 1.95 точно за 1 ден може да се промени и вече да сме към швейцарския франк примерно, ако това ни кефи. Имаш цяла кошница с конвертируеми валути. Не коментирай неща, от които хал хабер си нямаш.
2
 
7
 
8
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Сега бързаме да въвеждаме еврото, след няколко години юана.
Но как синдикатите са подкрепили това не ми е ясно. Тъкмо бяха прозрели какво ще стане с цените когато се въведе еврото. Може би се надяват на хранилка с милиарди от ЕС? Или по-скоро се надяват да се включат в спасяването на Италия? И аз не знам.
3
 
10
 
7
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Прави се внушение от това либерастко сайтче, че 2-3 човека от някакви организации представляват едва ли не населението на България. Не е направен референдум за еврото, а въпросните господа представляват само себе си и свойте интереси. Никого другиго !!