Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Спад на цените на жилищата се очаква на половината от пазарите в света

Тенденцията е особено отчетлива в страни, които наложиха строга блокада за спиране разпространението на коронавируса

0
 
6
 
8
vajvaj до: vajvaj
преди 3 седмици
А по темата... до края на годината предвиждам корекция с около 20%, после ще видим. Твърде рано е за дългосрочни прогнози.
0
 
8
 
7
vajvaj до: Dr. Vatnikov
преди 3 седмици
Напълно съм съгласен с теб относно понятието "подценен". Обаче нещо не съм наясно с понятията "добра локация" и "добро качество". Доста мога да изпиша по въпроса, но синтезирано в две изречения, мнението ми звучи така:
Добро качество можеш да постигнеш само ако си строиш жилището сам. Ако ти го е строил някой друг, в ной-добрия случай е "спестил" поне 20% от заложените материали. Това задължително удря в качеството и то сериозно. Не съм сигурен дали старите "гробници" дето им викате, не са по-добри в много отношения.
Добрата локация е пълен шит като понятие - няма общовалидна добра или лоша локация, има общовалидни модни локации, които обикновено са най-гадното място на света (в момента живея в "добра" локация - Луксозенец в ниското срещу басейна Спартак... искам да си взривя апартамента и цялата локация с него).
1
 
10
 
6
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Според мен, термин като "надценен" е неправилно да се ползва, цената е точно толкова, колкото пазарът е съгласен да плати за нея.
Значи към дадения момент си е била реална.

Но скоро реалността ще е друга. Аз, лично, не знам за актив, който винаги послъпва.

Моите очаквания са средно за минус 35% в цената. Масовките с повече. Добрите локации с добро качество с по-малко.
0
 
9
 
5
Lucifer до: QUANTUM
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Малко са 30%, аз ги виждам над 40% спад!
0
 
13
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Имотите в Бг бяха надценени още преди този коронавирус....Тези цени дето бяха ги виждам чак след 5-7 години. Старото строителство е ***. Новото твърде скъпо. Какво ти продават всъщност? Една строителна площадка. При 1.000 евро на квадрат по БДС и 20% общи части, балкони и мази, това прави 1250 евро на квадрат. 150 евро на квадрат още за паркомясто. 200 евро още за довършване и какво стана, 1600 евро на квадрат. Така, че едни 30% спад са напълно реални.
10
 
1
 
3
Бидонойл до: QuasiInvestor
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Стига глупости, никой български експерт не е давал подобна прогноза, поне не и краткосрочна. Хубаво е да човек да чувства малко здравословна параноя, колкото да не приема всяка информация на доверие, но хайде да не прекаляваме дотам, че да си измисляме.
0
 
10
 
2
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Който ще купува в Бг да изчака есента. Тогава ще започнат разпродажбите. До година виждам едни 30% спад. Има много празни имоти. Ще има предоговаряния на наеми. Руснаците са аут - рублата падна доста - и ще гледат да кешират. Западна Европа ще гледа да дърпа капитал към своите пазари. Много започнати ново строителство...Сега всички са във фазата, то това всичко ще отмине бързо. На лято пачанга. На есен отрезвяване. До година ще има спад 30%...Няма само нагоре. Както се казва, което се покачва, трябва да падне.
0
 
10
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Само в България - валят коментари от "експерти" как цените ще вървят само нагоре :)