Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Производителите на диаманти се чудят какво да правят с инвентар за милиарди

Камъните продължават да се трупат, а търсене няма

   1| 2    
0
 
3
 
12
преди 1 година
Да го раздават на бедните щом се е стигнало дотук.
0
 
8
 
11
Dr. Vatnikov до: фиг.1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Всъщност всичко е въпрос на лична оценка кое каква стойност има.Занеси картината на Рембранд в Африка и ще видиш каква стойност ще има. :)))За мен всъщност тя би имала същата стойност, както и една картина от художник, рисувал морето в Созопол, например. Същия принцип, като диамантите, някой е решил, че са ценни.За мен технологията е ценност, това, което развива човечеството, средствата и ресурсите за живот на хората, а не дрънкулки или картини, набедени за много ценни.Въпрос на гледна точка.
3
 
6
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Тия, които твърдят, че нещо имало стойност ако се използвало в индустрията, явно са сбъркали посоката. Това, което прави индустрията има някаква стойност само ако се търси от хората. А дали хората ще го използват или само ще му се любуват или пък само ще се хвалят си е работа на хората (когато не са заети с работа в "индустрията"). То по тази логика изобщо луксозни или униклни неща изобщо не са нужни. И една ватенка стига.
2
 
9
 
9
фиг.1 до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не съм съгласен, че активите имат стойност само ако се използват в индустрията. Някои неща са ценни заради самите себе си. Една картина на Рембранд няма никакво приложение в промишлеността, но въпреки това е безценна. Според мен, трябва да преразгледаш критериите си за стойност.
1
 
9
 
8
преди 1 година
и децата разбраха, че диаманти има в изобилие, просто не се пускат на пазара...а при тези абсурдни цени пък изобщо - кой ще дава такива ненормални пари за камъни при задаващия се глад
2
 
6
 
7
Dr. Vatnikov до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Зад златото, биткойна и хартиените пари всъщност има само едно нещо, което ги прави да изглеждат, че имат стойност - и това е доверието на потребителите.Без доверието, тяхната стойност е нула.В сравнение с актив, като среброто, което с или без доверие, са ползва в индустрията.
3
 
5
 
6
Dr. Vatnikov до: фиг.1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Това е така, диаманти и злато се купуват, за съхранение на стойност, НО в случая обсъждаме, че това "съхранение на стойност" всъщност е масова манипулация, че реално неизползваеми метали и камъни имат стойност, при положение, че не се използват за почти нищо.А мисленето на потребителите се променя, утре, когато решат, че камъчетата и метала, (който всъщност се намира доста повече от много редкоземни метали) че не струват толкова, зад тях няма никакъв друг фундамент, който да ги подкрепи.
1
 
7
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
Диамантите и златото се търсят не заради приложението им в промишлеността, а по други причини. Предлагането им е ограничено, поради което те не губят от стойността си във времето, а цената им спрямо теглото е много висока и могат лесно да се съхраняват и пренасят. Това ги прави идеални средства за съхраняване на стойност. Но има и разлика все пак, докато предлагането на злато е ограничено от това, че добивът му е труден и скъп, при диамантите съвсем не е така. Добивът и търговията с диаманти е в ръцете на картели, които изкуствено ограничават предлагането.
0
 
6
 
4
Dr. Vatnikov до: Solar Power
преди 1 година
Няма профилна снимка
Освен това среброто има почти същите качества, като златото, но е около 100 пъти по-евтино. Много нови технологии го включват и тн., среброто има голямо бъдеще в индустрията и ако освободят инвестиционното сребро от ДДС, като златото, ще го купуват и за инвестиция.
0
 
9
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Така е ! Среброто например се използва много повече над 80% в икономиката.