IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За 2 месеца на Дунав мост са събрани над 1,5 млн. лв. от фишове и глоби

90% от нарушителите чужденци са водачи от Румъния и Турция, показва справката на пътната полиция

08:49 | 10.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Повече от 1,2 млн. лв. са събрани от началото на юни досега на Граничния пункт "Дунав мост" от български и чужди водачи от връчени електронни фишове за нарушения за превишена скорост. Спрени от движение са и 13 коли, чиито собственици не са издължили сумите си в посочения срок. Това става явно от репортаж на БНТ. За същия период на място на пункта нередовни водачи са платили други 270 хил. лв. глоби.

Според данните на КАТ-Пътна полиция в Русе над 7700 електронни фиша и 3700 незаплатени глоби са били връчени на Дунав мост на български и чужди шофьори. 90% от нарушителите чужденци са водачи от Румъния и Турция, показва още справката. 

„Първите дни беше бум - много водачи бяха установени и след като са преминали 1-2 пъти през контролно-пропускателни пунктове, водачите са вече изрядни“, коментира Стилян Станев - началник-група „Организация на движението и пътен контрол"- КАТ-Русе. По думите му контролът по границите ще става още по-строг, а снимките за превишена скорост на чуждите шофьори вече се събират от всяка точка на страната електронно в Единен център за обработка на нарушенията.

Припомняме, че от края на юни гражданите могат да проверят онлайн дали имат невръчени глоби по Закона за движение по пътищата. Справките се правят през интернет портала на МВР. Водачите ще могат да видят дали имат невръчени наказателни постановления (НП) и електронни фишове като въведат номер на шофьорска книжка и ЕГН. Както и досега, при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.

Специалната система по граничните пунктове, която проверява за неплатени глоби към пътна полиция работи от началото на юни. Преминаването става след плащане на актовете и фишовете.  З

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Momchil_Matev
преди 3 години
Онлайн се вижда само номер на фиш и сума. Няма възможност да видиш нищо от нарушението, от електронното няма и помен. За извършеното плащане не се издава документ, от който да се виода какво си платил.Организацията е така направена, сякаш си отишъл в магазина и не са ти издали касова бележка, а си оставил едни пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още