Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Режим на тока в Калифорния: Какво се случва, когато Холивуд превземе енергетиката?

Сляпото преследване на екологичните цели в енергетиката застрашава сигурността на глобалната енергийна мрежа

   1| 2| 3| 4| 5| 6    
0
 
2
 
54
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ново дъно - екипа на инвестор. Не ми казвайте, че сте наели Боян Рашев - Бочо Газа.
3
 
3
 
53
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аз както и да го смятам все ми трябват 12 МВ ток на година. Има няма 40-60 кв. м. фотоволтаици плюс мегават батерия (минимум) за зимата :)))
3
 
2
 
52
Ivane до: 0pk
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Обърках линка. Това е правилнияhttps://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bydeshteto-na-energiinata-sistema-grajdanite-kato-proizvoditeli-na-energiia-310170/

Българският термин е "енергийни граждани"

А на английски е prosumer

Въпрос на време е и в България ще стане много по-рано, отколкото масовото навлизане на електромобилите.
1
 
0
 
51
Ivane до: 0pk
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да. Даже в България https://www.investor.bg/analizi/447/a/svyrshva-li-gospodstvoto-na-tesla-v-evropa-310271/#comment-newest
2
 
4
 
50
0pk до: Ivane
преди 2 месеца
Мхм и всички ще станат трейдъри на ток и ще следят кога да го купуват и кога да го продават. Даже ще си правят токови ферми от батериите на стари автомобили, за да припечелват по някой е лев допълнително. :]
0
 
7
 
49
Ivane до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
"Само където хората си ползват автомобилите основно около или в пиковите часове... и - "странно" горе-долу тогава има не върхово, но прилично производство на ток от черни плочки."

Знаеш ли кога и защо потреблението е пиково? Пиковете са сутрин, когато хората тръгват или пристигат на работа и вечерно време СЛЕД като се приберат. Е къде видя проблем тогава, след като самият ти казваш че фотоволтаиците произвеждат ток точно по това време.

Отделно, батерията през нощта е заредена от евтината нощна енергия, която е евтина не заради свръхпроизводство, а заради ниското търсене. Можеш да я ползваш за първия сутрешен пик когато станеш да си хвърлиш душ и да пиеш кафе, а също и за втория пик, когато вече си пристигнал на работа и си включил кафемашината и климатика в офиса, но преди това си включил и автомобила в зарядното под фотоволтаичния навес на паркинга.

Цял ден батерията се зарежда отново на ниска цена без такси за пренос, а вечерно време след като се прибереш, ползваш в къщи отново тока от батерията в пиковите часове.

Натоварваш или разтоварваш мрежата по описания сценарий?
0
 
10
 
48
khao до: Ivane
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
има ли смисъл да се обясняваш на технически неграмотни хора?
Най важното е че прехода ще се случи, вече няма връщане назад... без значение кво говорят двойкаджийте. :)).
2
 
5
 
47
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ей това не го разбирам, вече си замърсил околната среда, като си построил АЕЦ, след това, тя има само едни отпадъци, които отиват във ВЕЧЕ изградени депа, тоест ти повече от това не замърсяваш. Защо ги спираш?
11
 
0
 
46
Императорът до: zelka007
преди 2 месеца
Дания внася огромно количество ток и не произвежда НИЩО. Уругвай какво произвежда, освен говеда де? А - Дания произвежда свинки.
6
 
4
 
45
преди 2 месеца
Само където хората си ползват автомобилите основно около или в пиковите часове... и - "странно" горе-долу тогава има не върхово, но прилично производство на ток от черни плочки. Кога ще връщаш тая енергия обратно в мрежата - защото колата не ти трябва - посред нощ ли - когато така или иначе няма особена нужда то нея?
Прибираш се от работа с разредена батерия - и точно тогава в системата има най-голям недостиг на ток. Файда - нула. Отделно - кога ще зареждаш? Ако оставиш това за нощта - ще заредиш ли - без слънчева енергия, влизаща в системата и по време, когато и комшиите ти може би зареждат?
А минава ли ти през ума, че електрическите мрежи просто ще се сринат - ако 50 000 електромобила се включат в мрежата например 21 часът вечерта - ДОРИ и да има нужното количество ток?

Абе не знам, но когато дискутирам с някой ВЕИ-маниак, имам чувството, че говоря с 8-годишно дете.