Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

АИКБ: Публичните финанси у нас тепърва ще усетят кризата

В България се наслагат три кризи – пандемична, политическа и икономическа, изтъкват от Българска стопанска камара

2
 
6
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Партаментите растат, защото държавите печатат на умряло и лихвите са никакви. Съответно хората бягат от кеша и слагат там където най-лесно може да купят нещо. Нормално.
Докато не се нормализира лихвено-печатарското положение няма начин да има промяна.
2
 
7
 
4
преди 1 месец
това разбира се няма значение, защото парталаментите не спират да растат смело, и всички сме на плюс, ама як плюс !
5
 
6
 
3
s3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Държавата първо трябва да продължи с наливането наедни пари към бизнеса, просто за да го има бизнеса и бизнесмените да си живеят. КОлкото до заплатите, те трябва да спаднат за да се даде още глътка въздух на бизнеса. Всичко да се прави за бизнеса и в името на бизнеса, народа да го ду*а.
3
 
9
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Първият въпрос е какво ще спасяваме, защото в момента правим опити да спасим и доста бизнеси, които няма да ги има съвсем скоро. Смятам, че е грешно да мислим, че всичко ще е както преди, не, няма да е. Едни бизнеси ще умрат, други се раждат. Реално към днешна дата всички "мерки" са в графа "дайте да се правим, че правим нещо". Проблема е, че сме в предизборен период и управляващите няма как да провеждат реформи и да вземат непопулярни мерки. Показателно е че вече банките не искат парите ви(нулеви лихви) - т.е. имат предостатъчно пари и нямат какво да ги правят. Показателно е че отдавна служителите печелят повече от работодателите, което допълнително смъква желанието за бизнес. Единственото хубаво е че скоро може да имаме ново правителство, което да има свобода да провежда реформи, друга тема е дали ще го направи. Предстоят поредните интересни времена.
8
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не само тряба заплатите да се сложат във фризера, но дори да се намалят с процента на спад, за да може да се запази високата конкурентноспособност на тукашния бизнес. Да се намали данък печалба на 2%, или дори да се премахне изцяло, и без това приходите от него са символични. Да се увеличи ДДС-то на 25% за да се събират повече приходи и да се пълни дупката в хазната.