IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов: Оставка 6 месеца преди изборите е безсмислена

През последните 30 години не е имало толкова агресивни протести, както сегашните, каза той

10:57 | 20.09.20 г. 6
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor.Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor.Media Group

Взели сме решение, че е безсмислено подаването на оставка 6 месеца преди избори. Това би донесло само излишни разходи и загуби за държавата във всякакъв план. Това заяви о БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Според него изборите са дали предимство не само на една политическа сила, дали са предимство и на президента Радев, на евроизборите - и на БСП, както и други партии, които имат своите представители, а тогава е нямало недоволство. 

Симеонов каза, че управляващата коалиция е стабилна и ще си свърши работата.

"Всяко управление поражда недоволство. Всичко, което се прави в политически, обществен, икономически план, винаги може да се направи по-добре. Нормално е да се плати някаква цена, каква ще бъде цената ще разберем през месец март", каза Валери Симеонов.

По думите му в последните години България има прогресивно развитие с добри икономически показатели.

„Минималните пенсии вече са 300 лв. Защо никой не говори за това? Защо никой не оценя всички тези усилия, които правителството полага и постига резултати по отношение на доходите на хората? Нашето предизборно обещание вече е факт - при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв, която беше продължена до октомври, тя ще бъде продължена и до началото на следващата година, в момента минималните пенсии са 300 лв.“.

Лидерът на НФСБ каза още, че през последните 30 години не е имало толкова агресивни протести, както сегашните. Многократно е отправял покана към протестиращите за разговор, но не получавал отговор, каза още той.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
май, май... не ти се отдава математиката... :))))45% от колко хора? я да ти тествам знанията ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 3 години
Тоюа, ти за народа ли се взе, хахаха. Горкото бедното държавно служителче дето си трепери за 30те процента :)))единствената вена дето мога да пръсна се намира в теб, мутренски слуга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
mrynmryn
преди 3 години
Само кажи, как стигна до процентите, напоследък забелязвам, че всеки обича да ги ползва, но ми се струва, че не знае как. В България от години над 45% от хората не гласуват, следователно или не им пука кой ни управлява или са се примирили. И дори 20% от населението (според твоите думи), да подкрепят герберастите, това пак е в пъти повече от хората на протестите от всички дни, взети заедно. Пуста математика...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Няма улични побойници. Има полицаи с бокс на ръката си, татуировки, метални значки със странно агресивно съдържание, полицаи, които биха младежи и полицията си ТРАЙКА за това. Има и провокатори, които полицията много добре знае кои са, но не ги закача. Ще й трябват друг път. Но да си говорим с вас по този въпрос е както Динко от Ямбол и аверчетата му да говорят с професор по семиотика.Нещата са необратими. На тази държава й трябва МОРАЛНО и ПРОФЕСИНАЛНО квалифицирани управници. И НИКОГА повече мутрите да управляват и да сме на първо място по корупция в ЕС (от 2009 г. насам, тоест при гроб), по бедност в ЕС, на първо място по смъртност в СВЕТА, на 111-то място - по свобода на словото - от 38-мо по времето на НДСВ.А винкела далавери Балевски (който се срамува от истинското име дори) какво друго ще каже? Освен да влачи бабички по границата, ругае като хамалин (ккакъвто е), той знае, че вече НИКОГА няма да види власт. Е, какво да каже при това положение. Ругае жените с деца с увреждания най-вулгарно (дори не се безпокои, че Господ вижда), но нищо не казва са сина си наркоманчето. Той не е МЪЖ, защото обеща, че при едно развитие на нещата, ще си сложи релса на врата и ще се хвърли от мост в Бургас. Нещата станаха така, но ситният със странен етнос си трайка и дори се ИЗОКВА с чувството на управляващ. НИЩО, си винкил!Между другото, 80% от населението е срещу ОПГ ГЕР(БКП) и 67% подкрепят протестите. АНАДЪМО??? БМБ отдавна живее в паралелен свят и се нуждае от психиатрична помощ. Крие се вече повече от 2 месеца. СТРАХ и ужас го гнетят. Нали обеща да оправя в дупарата толкова европейски държавници - хайде! Толкова ниско бГ не е падала!Оставка на НЕГО-тулупа от 160 кг., ***, каскет гешефтов!Искаме върховенство на закона, морал и професионализъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 3 години
оставка, некадърно и крадливо куче!!! оставка веднага!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още