IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът: Правителството си купува спокойствие и власт с парите на гражданите

От МФ обаче обявиха, че законопроектът за държавния бюджет за 2021 г. е съгласуван без забележки от администрацията на Румен Радев

15:27 | 27.10.20 г. 16
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Правителството предлага разоряващ бюджет за следващата година и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури и без обосновка на резултатите от тези харчове. Това заяви държавният глава Румен Радев на полевия учебен полигон „Корен", където днес присъства на демонстриране на способности на тактическо учение “Балканска стена 20”. 

Държавният глава изрази опасенията си, че „бъдещите поколения ще бъдат натоварени с погасяването на дългове, с които настоящото управление си купува спокойствие и власт с парите на гражданите“.

Румен Радев предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава бюджетен излишък, който се използва безконтролно.

Свидетелства за злоупотреби, по думите на Румен Радев, са милиардите, похарчени за магистрали с изключително съмнително качество и без обществени поръчки, и средствата, безотчетно отпуснати за язовири. „Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация“, заяви държавният глава.

Малко по-късно обаче от Министерство на финансите обявиха, че законопроектът за държавния бюджет за 2021 г. е съгласуван без забележки от администрацията на президента и към документа не са изпратени никакви бележки и препоръки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 2
data
преди 3 години
Можеш ли дадеш актуална сравнителна информация за цените на пътната инфраструктура у нас и в Германия ? Просто за да защитиш тезата си ? Само жокер - разходите за труд не са себестойностно определящи в пътното строителство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 3
Грую Груев
преди 3 години
Ауеуеуе, Жорка, бива ли толкова неграмотност - ми Хемус как се строи от държавното Автомагистрали? С обществена поръчка ли? А пътят за Видин? А ремонта на Тракия? Бива, бива, *** чак пък толкова елементарни лъжи не бива, икономически форум сме все пак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 6
Invcom
преди 3 години
добре де Гоше.. какво да каже човека, щом строим най-скъпите магистрали в Европа при най-ниските заплати в Европа не е ли ясно и за децата, че това е пладнешки обир?! Какво значение има дали обира е с обществена или обществена поръчка ?? Или и ти като прокуратурата не те интересува за какви престъпления се говори в записите, а те интересува кой ги е направил ? И да, нацията е разделена на мислещи хора които виждат какво се случва с държавата ни в последните 11 години и на коне с капаци и за това не е виновен президента. Винаги ще има интелигенти хора които ще са срещу простащината и корупцията и коне с капаци без значение кой е президент
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 6
georgi_shum
преди 3 години
Не защитавам Борисов, ама тоя шапкар е под всякаква критика. Моля да посочи пример за магистрала построена (през последните 10г) или стояща се, без съответната обществена поръчка. То бива хейтърство и празнословие, ама това вече идва в повече.Разбирам, че властта има проблеми и много, за което да отговаря или да бъде критикувана. Но тоя *** в последно време само насажда омраза и разделение в обществото. И е тотален срам за институцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
mrynmryn
преди 3 години
Какво да каже, като президентството е одобрило бюджета. Той ако знаеше какво, нямаше да го одобрява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
Asdf1234
преди 3 години
Няма ли да кажеш нещо смислено хейтър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още