Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Продължаващ срив на долара - една глупава прогноза

Новата американска администрация може да поправи много от нанесените досега вреди, а алтернативата - Китай и юанът, не се считат за особено надеждни

   1| 2| 3    
4
 
2
 
29
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
https://bit.ly/34noNWL Казино в крипто валута ,дори можете да играете и без депозит,просто намерете опцията Faucet ,дават ви на всеки две минути безплатна крипто валута !!!
1
 
8
 
28
mariata до: Императорът
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
То и ако-то ти е ограничен ресурс, повече от 5 кг на ден не можеж да произведеш, ама зад него освен един г ъ з нищо друго не стои и затова не поскъпва. Но ако му направиш реклама, че става за разплащане, хората ще се скъсат да го купуват по подобие на биткойнът, докато не осъзнаят, че често ограничените ресурси не са непременно злато, а най-често са просто л а й н а.
0
 
7
 
27
фиг.1 до: studioaa
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Без времева линия, това не са прогнози! Със същият успех бих могъл да предскажа, че монголският тугрик ще стане водеща световна валута. Когато новият Чингиз Хан успее да завладее света. Дай поне приблизителни дати! За да не почнеш после да извърташ, че това щяло да се случи през по-следващия век.
4
 
4
 
26
преди 6 месеца
Моите прогнози за САЩ са: 1.40 USD = 1 EURDJIA 19500NASDAQ 3500S&P500 2100
2
 
5
 
25
преди 6 месеца
След такова рекордно печатане на пари, няма как да не се отрази. Рейта отива към 1.50 eur usd.
7
 
3
 
24
Императорът до: mariata
преди 6 месеца
Зад биткойнът не стояло нищо? А какво стои зад фиатните пари? Да не би да е нещо? Биткойнът има авторитет защото е ОГРАНИЧЕН РЕСУРС ни никой не може да напечата 100 000 000 биткойнчета, просто протоколът не позволява !!! По твоята логика зад златото тоже не стои нищо? Биткойн = златце, биткойнът е измислен да бъде като златце. Алтернативни криптовалути има ного, някои от тях са феноменално добри и далеееееееч надхвърлят функцията си на валута, но това не пречи на биткойнът да поскъпва. Апропо - някои алтернативни пъскъпват ного повече и имат ного по-голям потенциал - ного.
4
 
4
 
23
Императорът до: studioaa
преди 6 месеца
Ами именно - и аз това казвам. Но ти ме бъркаш с някого, аз не инвестирам в електромобилски компании, дето не са спечелили и долар в цялата си история. Нека се сриват - това е естествен процес - всеки пазар минава през стадии на лудост, след които оцеляват само тия, които са икономически адекватни и печеливши. Да - 5% дивидентна сгода беше малко - 12-а година аз си направих дивидентен портфейл, в който сгодата бе средно над 10%. Сега сгодата на портфейлът ми е да кажем около 5% - миналата година бе 6%, тая е 4.7% заради кризата. И това е именно заради ниските лихви по дълговите книжа и депозитите - които водят до това, че повече пари се изливат на пазарът на дялови книжа, оттам - и цените им са нагоре, оттам - сгодата е надолулу и хората са навити и на 3%. Впрочем от тая гледна точка за мен е сгодно че съществуват компании като тия с Р/Е 1200 или даже без Р/Е, защото ного-ного будали инвестират в тях - иначе щяха да ми налазят моите компании и да ги балонират.
4
 
2
 
22
фиг.1 до: studioaa
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
"Частично вярна прогноза" е любезен начин да се каже "грешна." Нормално е фиатните пари да се обезценяват с времето, то им е заложено в принципа. Но това няма нищо общо с хиперинфлация. Последното е сравнително рядко явление и поне в днешно време е изключено да се случи със световна валута като долара. Колкото повече се печата, толкова повече се търгува, което повишава ликвидността й, снижавайки вероятността за голям и рязък срив до минимум.
2
 
5
 
21
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Съжалявам но много глупаво заглавие на статията, защото срива на долара ще продължи, като индекса на USD щ се срине поне до 0,85. Второ личи си че е взимано от външен чуждестранен източник, но там където има български анализ, съвсем се е изложил жу4налиста. Макроикономиката не му е позната и неразбир мханизмитее по които функционират финансовите и алутните пазари. В момента ще има отлив на капитали от САЩ, защото пазара на облигации почти нефункционира реално, единствено ФЕД купува, чрез подопечните му банки. Има над 19 трилиона долара облигации с отрицателен лихвен процент, от които по-голямата част са в САЩ. Дефицитите ще се запълват с облигации, които ще бъдат монетизирани от ФЕД,, т.е. ще се увеличава паричната маса а заедно с нея и инфлацията на стоките и акциите. И ще има мелтдаун през 2021 г., най- вероятно в Q1 или Q2.
2
 
12
 
20
mariata до: cherney
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ама аз не отричам че ще предстои инфлация и сериозен стрес, просто не мисля, че причината ще е слабия долар. Има доста други по-пряко свързани причини които ще причинят инфлацията. И според мен инфлацията ще е глобална и всички валути ще се обезценят сериозно в синхрон. Апропо в статията авторката е пропуснал да спомене спрямо коя точно валута ще поевтинее долара