IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каракачанов: Позицията ни за Северна Македония е в синхрон и с интересите на ЕС

Проблемът е в доверието, каза от своя страна вицепремиерът Екатерина Захариева

15:55 | 19.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Пренасянето на спорните въпроси между България и Северна Македония в Европейския съюз няма да допринесе за сигурността и стабилността на съюза, затова нашата позиция е правилна и е в синхрон и с европейските, и с националните ни интереси.

Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БНР.

Той коментира и натиска от страна на наши европейски партньори да приемат без забележки евроинтеграцията на Северна Македония. 

Малко по-рано пред Дарик радио министър на външните работи Екатерина Захариева коментира, че проблемът със Северна Македония е в доверието. Според нея има траен, дълъг негативен опит в неизпълнение на двустранни ангажименти. „Изпълнявайте договора в дух на добра воля, не търсете причини дан е го изпълните“, посочи Захариева.

„Една от критиките е защо няма срок за приключване на работата на комисията. Имаше такива дебати и всъщност това беше решение на България, защото се опасявахме, че може да бъде използвано да се прекрати работата на комисията от тяхна среда“, коментира Захариева. Според нея трябва да се намалят емоциите, за да се разплете възела в отношенията между България и Северна Македония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още