Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Сделките с имоти у нас отново забавят темп в края на 2020 г.

В цялата страна миналата година са вписани с 8,5% по-малко сделки спрямо 2019 г.

0
 
4
 
10
Веск до: Varfor
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
25 процента от новите поне жилища в София, Варна, Пловдив са празни. Още по-зле е в другите градове. То има и наполовина празни градове. Ние нямаме икономика. Нямаме и фондов пазар. Няма какво да си правят парите тези дето ги имат. Просто никой на нищо не вярва. При това с основание. Земя да купиш - няма рента. То обратно - продадоха земя за жилища хората. Отделно всеки гледа да купи и на детето - това е наследство от социализма предполагам. Там пак по подобни примерно причини се е наложило това. Бездействат милиарди. Не е добре ама е факт. Прадядовците и дядовците ми са купували земя с парите си. Българска земя. Сега за кво ти е земя. За 30 лева рента - подигравка. Дребните фермери почти изчезнаха. После що така цените на жилищата.
0
 
3
 
9
Веск до: doba
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Демографски колапс. Предстои на по-добро място да се преселят едни следвоенни набори, които са хем големи, хем градски , а не селски пенсионери. Тези , които са строили заводите на соца. Те имат градски жилища, селските имоти не ги и броим. Всеки нов набор е наполовина на отиващия си стар. 25 процента празни жилища в София и големите градове - Варна, Пловдив. В по-малките и нагоре. Та така. КОЙ РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ. При мен също се очертава излишък поне количествен - ще го менкам за качество вероятно и локация и т.н. Кой разбрал, разбрал. Това е истината.
0
 
8
 
8
преди 4 месеца
Извинете колко е платената статия и аз имам една работа и някой трябва да ми я рекламира а шарани есе ще се намерят
0
 
10
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Другото, което прави впечатление е, че спадът на ипотечните заеми е по-голям и от спада на продажбите за годината. С други думи, една част от хората са заключили спестяванията си в имоти. Да видим колко е било разумно това.
2
 
13
 
6
преди 4 месеца
И още нещо важно по темата.Знаете ли защо във всички медии,публикации по повод жилищата,сделките и цените на имотите,никога или много рядко има хора,които са финансити,икономисти,или независими експерти,а винаги се цитират големите имотни агенции или мненията на строителните предприемачи ?Защото тези които ги наричат специалисти,а всъщност в статията или публикацията са брокери,строителни фирми или агенции за недвижими имоти СИ ПЛАЩАТ на медиите за тези публикации.Разбира се това никъде не се цитира официално,който си плати фигурира в статията.Дали ще е Полина Стойкова,или Шопов,или който и да е друг,тези хора съзнателно плащат и манипулират хората чрез медиите.Това трябва да е ясно на всички .
3
 
15
 
5
nkavrakov1982 до: Varfor
преди 4 месеца
Цени знаеш ли как се вдигат ?Просто с манипулация през медиите .Качвва се една публикация в една медия с гръмко заглавие ...апартаментите поскъпват ,сделките с имоти нарастват,брокери прогнозират че ...според специалисти цените на жилищата ще нарастват ...и така нататък ,после всичко това се копира под всякакви заглавия където се седиш ,в последствие хората вече са манипулирани подготвени ,по веригата собтсвеници ,имотни агенции ,строители ,всичко по веригата надува ...така с пропаганда и манипулация се изкривява обществената нагласа че жилището е скъпо и ще поскъпва,и така се надува до откат до момента на криза или когато вече и поледния човек не може да купи...тогава следва срив...колкото повече народ осъзнае как действа строителната и имотна мафия в България толкова по добре ,звучи смешно всичко това но реалността ,фактите са такива
1
 
10
 
4
преди 4 месеца
Все си мисля да пиша за реална случка в голям морски град.Днес имам повече време, та:Допреди година-две познато семейство живееше под наем(като много други). Плащаше колкото си вървеше и така години наред.НО: родителите на жената починаха, след това и някаква далечна леля на мъжа. И така те, вместо да плащат наем, сега живеят в един от апартаментите, а другия дават под наем.Кой разбрал, разбрал.
1
 
14
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
За мен е мистика на какво се държат цените в момента. Наскоро си говорих с приятел, който живее в 5-етажна кооперация в центъра на Пловдив, завършена 2011-а. От 10 апартамента, 3 все още си стоят непродадени, като въпреки това периодично им вдигат цената.
0
 
10
 
2
преди 4 месеца
Е, предполагам, че ще има известен спад на цените при НИ.
2
 
15
 
1
преди 4 месеца
Кога ще пуснете статия с Полина Стойкова и Bulgarian properties,за да ни кажат че пазара е стабилен,цените са стабилни,пазара се е възстановил,и че очакваме стабилен пазар и устойчиви цени ?Може да пуснете и репортаж с някой строител като Георги Шопов от Тобо Груп,който също напоследък обича да дава прогнози и да помпи цените.