IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GameStop записа първия скок на тримесечните си приходи от две години

Компанията назначи бивш директор на Amazon

11:37 | 24.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

GameStop, компанията за продажба на видео игри на дребно, чиито акции станаха част от лудостта около WallStreetBets, за първи път от две години отчете тримесечно увеличение на приходите от си от своите обекти, отворени от повече от 12 месеца. Освен това назначи бивш директор на Amazon на една от ключовите си позиции, пише Financial Times.

Всичко това даде надежда на армията от поддръжници на GameStop, които твърдят, че компанията може да се възползва от възможността и да се насочи към електронната търговия, въпреки че хедж фондовете и други инвеститори смятат, че десеткратното увеличение на стойността на книжата на GameStop тази година не съответства на реалността.

Сравнимите приходи от продажби на GameStop са се увеличили с 6,5 на сто на годишна база за тримесечието до края на януари, спрямо 24,6% понижение за третото тримесечие. Показателят е подкрепен от скока на онлайн приходите през празничния сезон.

Онлайн продажбите са нараснали със 175% и представляват 34 на сто от нетните продажби за четвъртото тримесечие, спрямо 12% година по-рано.

Компанията нае Джена Оуенс, бивш директор на Amazon и Google, за свой оперативен директор. Решението е част от по-големите промени в лидерския екип на GameStop, която иска да се справи с продължилия години спад на продажбите.

GameStop вече избра Раян Коен, нейният най-голям акционер и съосновател на Chewy.com, за човекът, който да води експанзията на бизнеса ѝ с онлайн търговия.

Оптимизмът относно усилията за преобръщане сред последователите на форума WallStreetBets в Reddit помогнаха за голямото рали на акциите на GameStop по-рано тази година, което коства милиарди долари на хедж фондовете и стана причина за изслушвания в Конгреса на САЩ.

И все пак резултатите за последното тримесечие показват, че компанията продължава да се свива. Нетните приходи от продажби са спаднали до 2,12 млрд. долара спрямо 2,19 млрд. долара през същото тримесечие година по-рано, тъй като магазините на компанията в Европа бяха затворени заради коронавирусната пандемия и имаше 12% свиване на базата от търговски обекти на GameStop. Анализаторите очакваха 2,21 млрд. долара нетни приходи от продажби.

Нетната печалба е достигнала 80,5 млн. долара, спрямо 21 млн. долара година по-рано. GameStop е спечелила по 1,34 долара на акция на коригирана база, или само едно пени по-малко от прогнозираното от анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още