Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Георги Шопов: Наредба за достъпната среда ще оскъпи новите жилища с 30%

Не сме съгласни с изискванията за разширение на коридори и тераси, коментира председателят на асоциацията на строителните предприемачи

2
 
3
 
4
Mechkata до: mrynmryn
преди 1 седмица
Не по-широката врата ще оскъпи жилището, а по-широкия коридор, по-широката тераса и по-просторната тоалетна/баня, също така по-широките общи части, коридори, антрета, асансьори, стълбищни асансьори и т.н.
От един минималистичен апартамент 60 кв.м, за да е достъпен и пригоден за живот от човек в неравностойно положение ще стане 80 кв.м, покривайки минималните изисквания за отстояния и разположение. И така предприемачът вместо застроявайки парцел с определена площ накрая да има 50 апартамента за продажба, ще има 40 и ще са по-скъпи, тъй като са по-просторни.

Аз предлагам първо да направим градската среда и обществените сгради, болници и училища достъпи за хората в неравностойно положение (това не са само инвалиди, а и хора с нарушено зрение, слух, говор, мозъчни увреждания) и чак след това да притискаме частните предприемачи в новостроящите се жилищни/обществени/промишлени сгради да предвиждат процент застроена площ подходяща и достъпна за хора с увреждания.

Представяте ли си да сте в количка например и да искате да посетите стария град във Велико Търново или просто да живеете в града на баирите?!?!?
Не малко часове съм прекарала в спор с един мой преподавател как закона казва едно, а в действителност нещата са съвсем различни и той накрая да ми обяснява..."колежке, в закона пише, че е препоръчително средата да е достъпна, а не задължително, затова инвалидите нямат достъп до общини, обществени сгради, библиотеки, театри, болници, аптеки и т.н и т.н и т.н...щото е само препоръчително!!!"

Относно коментиралите статията по-долу... ако не разбирате от дадена тема, по-добре замълчете... по-умно е.
5
 
3
 
3
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
При положение, че масово се продават необзаведени, как по-голяма врата, ще оскъпи жилището?
3
 
3
 
2
abdul до: дядя Вова
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Не е проблем, ще си напечатат парички и ще си купят каквото им трябва. Brrrrr. :-)))
4
 
7
 
1
преди 1 седмица
В предаваето си по американския телевизионен канал Fox News водещият Тъкър Карлсън заяви следното:

"Дървеният материал, от който може да се нуждаем в бъдеще, поскъпна с повече от 250 процента. Суровият петрол със 188 процента. Захарта — с 50 процента. Медта и оловото с повече от 80 процента. Цената на добитъка се повиши, а оттам и на месото; същото се случи и с пшеницата, а оттам и с всички производни стоки. Всичко в САЩ поскъпна!"