Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Ердоган получи нов шамар от военните

Отговорът на президента очаквано са светкавични арести във връзка с декларация за достъпа от и за Черно море

0
 
2
 
3
alex8712 до: deaf
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Мотивацията на Ердоган е икономическа, не военна. Конвенцията от Монтръо гарантира свободното преминаване на търговски съдове, а Ердо иска да печели от това. Затова се предлага този изкуствен канал, преминаването на който естествено ще се заплаща. А с изтеглянето от конвенцията Турция ще има право да регулира преминаването на Босфора както си иска - разбирай да налага различни проверки и т.н., пренасочвайки по този начин трафика към канала. Това са тънките сметчици на Ердо, не че Босфора бил отеснял за междугалактическата търговия, минаваща от там...
1
 
2
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
И нито дума в дописката на Инвестор какви са мотивите на Ердоган да иска анулиране на Конвенцият от Монтрьо?! На пръв поглед анулирането на тази конвенция няма ли да отслаби военно Турция? Защото тогава всякакви ЧУЖДИ военни кораби и самолетоносачи (!) могат свободно да влизат и остават колкото си искат в Черно море?
П.П.
На практика самолетоносачи има само САЩ.
0
 
4
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Eдин диктатор, който няма полезен ход, не само в международните взаимотношения, но и вътре в страната. Може да си представите какво е, щом тези адмирали са се осмелили на такъв ход, като знаят последиците.