Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Илон Мъск блокира достъпа на Русия до доходоносния космос

Липсата на частни инвестиции в руските космически технологии и промяната в стратегията на САЩ поставят Москва в позиция на догонващ

   1| 2| 3    
10
 
9
 
10
дядя Вова до: ing5rov
преди 2 месеца
Те и междуконтиненталните им ракети Минитмент са на 50 години.За 1/2 век изгубиха много технологии.Руските частници не успяха да се доберат до държавната софра,но това не е никак повод за надуване на вувузели.Ако биткойна гъръмне, Мъск с какво ще си покрива загубите от поредният гърмеж?Аааа, Пентагона ще даде ли нещо на руските частници, ако изстрелват нещо и за 100 рубли?Не?Що?Що генералите и конгресмените няма да си получат лобистките комисионни.
11
 
10
 
9
ing5rov до: zelka007
преди 2 месеца
мхм , през 68а как одихте по луната без играчките на Мъск ... : ))) ...
6
 
6
 
8
zelka007 до: Money
преди 2 месеца
в-а-т-н-и-к ... ч-у-г-у-н ... ч-у-к ... има още някои такива ... :)))
7
 
9
 
7
преди 2 месеца
фалкон хеви направо ги е сцепил ... и френско-италианският проект ариана не стои зле на общият фон , но ... а мъск , за десетина години вдигна от нулата производствени бази за ракети , за двигатели , за спътници и кораби , има команден център за водене на мисии , в момента строи космодрум в тексас ... с/у терафакторито в тексас са закупили парцели , ще строи за спейсх още производствени бази . има собствен супер компютър , може вече да не е един , за симулации и изчисления . строи собствени плаващи стартови площадки . натрупал е доста технологично и експериментално предимство . автономни кораби за приземяване на бустерите да добавя ... :)))
6
 
11
 
6
преди 2 месеца
Бре! м-у-р-з-и-л-к-@ било лоша дума у форумо..
7
 
12
 
5
преди 2 месеца
Бате Мъск настъпва *** по мазола ;-)*** са наумени, че като повтарят до втръсване една и също глупост и тя ще стане истина. Да ама в случая имаме налице факт - бате Мъск праща хора в космоса много по-евтино от руснаците Един от малкото аргументи на *** за великита Русия пада... не е лесно да си мурзилка :-)
10
 
10
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Поредното магическо заклинание, маскирано като анализ. Напишеш една глупост 3000 пъти и се надяваш да се сбъдне. Накрая сам почваш да
6
 
7
 
3
преди 2 месеца
комунизмът остана в историята ... " спете спокойно , деца " ... : )))
10
 
6
 
2
преди 2 месеца
Другаря Путин се издъни, при толко ресурси и работна ръка, почти няма работеща икономика освен добивната. Ето в съседна Румъния производството на Дачия върви, а Путин не може да стимулира производството на руски коли. Че има производство има, но може да се увеличи, за да вътрешният им пазар, вместо като нас да вкарват втора употреба от ЕС. Могат да развиват много производства, но не случва. Производството на различни изделия е почти символично. Същото е космическата индустрия, почти нищо не се случва, а имат голам потенциал. Направиха ракета, която може да атакува САЩ през Южния полюс, имат и други бойни ракети, които могат да доставят товар до Луната, но гледат към Земята, не към космоса. Чух че имат програма за ракетите изваждани от въоръжение, вместо да ги нарежат, да изкарат цивилен товар в космоса, но колко върви, не знам. Вместо да сделат една бойна ракета, могат да разработят някоя новаторска за космически цели (изследователски).
4
 
10
 
1
преди 2 месеца
Миналото трябва да се помни. Можеш и трябва да се гордееш с него.Но не може да живеете в миналото....Фьодор Юрчихин буквално е заковал проблема на Русия, не само по отношение на западащата и космическа програма, но и във всички други сфери.