Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Новата студена война е по-скоро реална, а не евентуална…

Днес има опасност от възникване на китайско-руски съюз

   1| 2    
3
 
0
 
12
zelka007 до: Моабет да става
преди 3 седмици
google --> line with nine dashes
2
 
3
 
11
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Здравей,
Знам че има офицери за връзка. Но това не означава, че са ги поканили за член на НАТО или въобще някога са имали намерение. Такива офицери са на разменни начала. Има офицери на НАТО в Русия. Когато има учение на него присъстват наблюдаели които обикновенно са от групата на тези офицери. Така не се налага други наблюдаващи да чакат за визи. Да не мислиш им е разрешено да ходят където искат и да говорят с когото и да е.
Не съм запознат с морското право, но смятам че който намери нов остров има право да го обяви за своя собственост. Също така има прецедент на изкуствено създадена платформа да се обяви независима държава. Намира се извън територялните води на UK и се нарича Sealand намира се на стара противовъздушна платформа. Саудитска Арабия и Катар изграждат изкуствени острови и никой не намира в това проблем.
Стига да не навлизат в територялните води на друга държава не би трябвало да е проблем това да си направят остров. Проблемите с такъв остров са огромни. Няма вода, няма храна, няма канализация, няма постоянен източник на енергия и не на последно място струва много скъпо създаването.
Това за билетчетата е някаква шега. Китайско море е широко 1000 километра все ще могат да го заобиколят този остров. Освен това е ясно изкуствен остров се строи не в падина, а на някаква плитчина която корабите така или иначе избягват.
По отношение на това колко са крали и от тях са откраднали много.
Производството на коприна е било патент и монопол на Китай. Англичаните непрекъснато се хвалят как един техен сънародник е откраднал няколко копринени буби с бамбуков ***. Не съм чул да са платили нещо.
Опиумните войни в Китай са се водили защото Императора не е искал поданниците му да са наркомани и е забранил търговията с опиум. Но са ги принудили да разрешат търговията. Всяка година кораби със сребро спечелено от търговия на наркотици са пътували към Англия.

Колите които си дал за пример. Всеки който си купи такава коло е наясно с това кой е производителя и какво може да очаква от евтиното копие. Знаеш ли колко клиенти на телефони съм имал които знаят че купуват за жълти копието и икат да е като оргинала. На тях съм им казвал "Не може с парите колкото за трошка да очакваш колата да върви както BMW".
Такива коли ги купуват хора които искат да се правят на газари с имитацията. Кого ще излъжат само себе си. Същото като да си купиш позлатен ланец.
4
 
2
 
10
zelka007 до: Моабет да става
преди 3 седмици
в щаб квартирата на нато има денонощен щаб с руски висши офицери за свръзка !!! дали го знеш или не , е твой проблем . бяха повече от 20 човека , расияните го съкратиха до няколко . защо и кога оставям на теб да провериш фактите .

чайниците построиха изкуствен остров в южнокитайско море и обявиха всичките води наоколо за тяхна територия . направиха военна база и се гласят да късат билетчета на преминаващите кораби , както е в суецкият канал например ... :))) ... гласят се да строят още няколко ... :))) ... услади им се ... искат и територии от виетнам вече ... :)))

я виж как крадът нагло ... и после пиши какъв партньор може да са ... в случаят ни опъват и нас индиректно , щото в БГ има един куп поддоставчици на изброените марки ...

https://gomechanic.in/blog/10-chinese-copy-cars/
2
 
4
 
9
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
"Днес има опасност от възникване на китайско-руски съюз"
Как един съюз/договор може да е опасност?
Може да има опасност от наводнение, пожар, война или епидемия. Как ви звучи - Има опасност да се построи магистрала, болница, завод.
Да възникне съюз има вероятност. В резултат на възникване на съюз може да се появи някаква опасност, но може да не се появи. Има опасност Северна Македония да стане член на ЕС - некоректо ползване на езика.
Да оставим на страна правилната употреба на термините.
Докато Русия и Китай се третират като врагове, а не като възможни съюзници или поне като равноправни партньори такива договори винаги ще изглеждат като опасност.
Поставете се на страната на Русия. Влизането на бившите съюзници в НАТО как трябва да изглежда за руснаците? Като сбъдната мечта, като чакана възможност, като мост за подбряване на отношенията. Естествено не. И те мерят със същият аршин и всеки такъв договор го приемат като запалаха. Кремъл би трябвало да се радва за намеренията Украйна да стане член на НАТО. Не разбира се. Те ще се борят със зъби и нокти да държат НАТО по-далече.
А защо НАТО има нужда от Украйна? За да се удвои мощта на съюза, да се дигне икономическата мощ?
След като НАТО има нужда разширяване защо не предложиха на Елцинова Русия да се присъедини? Защо не се предпазиха от тази предстояща опасност като привлекат Русия в НАТО?
Просто показаха на руснаците, не ги разглеждат като партньор и съюзник, а само като територия за икономическо облагодетелствуване. И може да се очаква Русия ще търси нови партньорства. Преполагам мотивите на Китай са доста подобни.
И се чудим защо напрежението непрекъснато нараства? Защото подобни пропагандни клишета го нагнетяват непрекъснато.
Яно има интерес това да става.
3
 
9
 
8
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Няма как държава, която напада и убива съседите си, къса и присвоява територии, сваля пътнически самолети с деца, трови и застрелва всеки значим опозиционер, залива белия свят с отровна хибридна пoмия, занимаваща се постоянно с подривна дейност - да бъде търпяна!

Извършените гнyсотии в Украйна преляха чашата.
Западът с пълно право ще ги плесне през ръцете, защото кучето скача според тоягата.
Ако му се позволи и този път да си прави злините, следващия път ще е още по-тежко.
Икономическите последствия от разрив с расийката за Запада ще са нищожни, но за радийката огромни.
Щото чичо Цуйбао не плаща газа на същата цена, като чичо Ханс.

Малкото Пy не си прави една много простасметка - като единствения му бизнес партньор стане китай, цените ще са други, а целия Сибир ще иде при чайниците...под аренда. ( сега е "само" половината)
Комплексирано кагебистче, дребния ръст винаги е бил предпоставка за огромни комлекси.
1
 
6
 
7
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
За разлика от Русия китайците запретнаха ръкави и изградиха с бачкне здрава икономика.
4
 
5
 
6
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Скоро гледах една част от интервюто на Оливър Стоун с Путин, който каза обесни какво е имал предвид с това че, ''разпадането на СССР е най голямато геополитическа катастрофа''. Според него това е било неизбежно и необходимо, но не и по начина по който е станало, визирайки фалита на държавите и кризата която настъпи и у нас. Винавони за това според него били френските социалисти, които убедили руснаците че това е начина и нещата ще се оправят. Едва ли не Запада е бил длъжен да даде пари на тези държави. Стоун тогаво го контрира и му да де за пример няколко много тежки финансови кризи и депресии в САЩ през годините и че американците също не живеят перфектно. Путин не каза нищо, в неговия мозък, Запада трябва да помага на Русия постоянно, но не да ги поучава и учи, да им помага финансово. Разглезено лапе с много бомби.
5
 
5
 
5
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ще си позволя да припомня, че Китай ревизира всички "несправедливи" договори, подписани след опиумните войни. Фактически отменени са този с Франция, Англия, САЩ и Япония. Непокътнати са само Айгунският и Пекинскиат договор, съгласно които русия получава огромни територии от Китай. Според китайски източници русия е заграбила над 2 000 000 кв км тяхни земи. Имат музей на Айгунския договор в който не се допускат руснаци. Във всяко китайско училище има карта на "велик" Китай, с временно окупираните китайски територии. Не пиша тези неща за да ви убеждавам в нещо, а защото кметките без кръчмар са смехотворни.
4
 
7
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Единствено Бойчо Попов би могъл да се чуди на това как най-голямата и една от най-силните във военно отношение държави в света иска да се върне на сцената :)))) За Китай да на говорим ... Ми а сега де... как така тия огромни държави искат да се съобразяват с тях ?! От къдЯ на къдЯ ? :))
4
 
9
 
3
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Путин многократно заяваваше в началото на управлението си че иска равноправни отношения със Запада. НО, Запада е просто заслепен от миналото си, и явно стратезите там не могат да разберат че играта бавно се променя. И действително, елемантарно е да се види че всяко по-остро влизане срещу Русия има сериозни последствия - Грузия, Украйна загубиха територии. Путин ясно им го показва, но стратезите във Вашингтон явно са доста зле щом не разбират....продължават с "изгонвания на дипломати" , Скрипал, Навални и т.н. А просто САЩ можеха да дадат на Русия ролята на младши партньор без излишни унижения и трупане на войски по границата.
Но, ако продължа мисълта си, вероятно има и друга причина за нагнетяване на ситуацията - икономиката на САЩ и ЕС ве1е не може да поддържа естествен ръст, реално се поддържа на изкуствено дишане от ФЕД и ЕЦБ. Лоша демография в ЕС. А както знаем, войната, по възможност на чужда територия е добро решение на проблемите. После ще има програми за възстановяване, Маршал 2 , доларизация на Украйна и Русия...новонапечатаните $ ще отидат там в замяна на дълг и поробване на населението.