Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Какво смята криптосветът за решението на Мъск за биткойна?

Прогнози за ново поскъпване, съмнения и надежди, всичко това обобщава ефекта, който предизвика отказът на Tesla от плащанията с криптовалутата

   1| 2    
2
 
2
 
15
Solar Power до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тук си напълно прав. BNB все още е доста централизирано, но се надявам с разни DEFI-та да се промени това.
0
 
3
 
14
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няма такова нещо на пазара, което е без конкуренция.Дори и при койнченцата и там биткойна си има конкуренция и ще има все повече.Пак се връщаме на факта, че единственото, което го крепи, е доверието. Докато има доверие - ще го има. Но при толкова новопоявяващи се кандидати, доверието почва да се разпределя.Кеш-аутвай, вземи си печалбата, купи си нещо хубаво за награда и към следващата инвестиция. Мъск не е глупав, затова излиза. Дори да си прав и да стигне 100 к, това са само х2, но ако тръгне надолу х-овете са по-големи.
1
 
1
 
13
cherney до: kmilchev
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, но Cardano и Bitcoin cash са централизирани и имат т.нар. third party, т.е. Чарлз Хоскинс и Роджър Вер. Същото се отнася и за BNB, за които пише колегата. Освен това, PoW гарантира secure на протокола, а това е налице при биткойн. Биткойн е единствената децентрализирана дигитална мрежа / протокол в крипто пространството. Ако Виталик, Хоскинс, Вер или китаеца от Binance си мислят, че FED или ECB ще допуснат проектите им да се използват за разплащателно средство, много сериозно са се объркали. Виж какво се случи с Libra на Facebook. Биткойн е asset, който не влиза на полето на щатския долар и еврото, както вече многократно посочих. А като asset е без конкуренция.
2
 
1
 
12
Solar Power до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нищо не ти дава ! За разлика BNB можеш да правиш милиони транзакции в секунда. Не се копае (изкопано е - тотално зелено). Дефлационна валута тоест намаля на всеки 3 месеца понеже ги изгарят докато останат само 100 милиона. Освен това при търговия на binance ползваш 25% отстъпка. Освен това ако ползваш картата им ще получаваш кеш бек на всяка покупка и то отново в bnb. Няма да говоря за launchpada който иска да го гледа. От всички крипто валути единствената смислена е BNB :)
0
 
3
 
11
kmilchev до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
То повечето крипто борси са американски така, че индиректно вече контролират пазара донякъде. Иначе днес се зачетох и наистина биткойнът харчи по 700kWh само за една транзакция, което си е фрапиращо. Етърът е около 60kWh, Litecoin и Bitcoin Cash по около 10-20kWh. Най-добре са Cardano, XRP и Doge, които са 0,1-0,5kWh. Те по форумите сега говорят, че най-вероятно Cardano ще бъде "новия койн" на Мъск.
0
 
5
 
10
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, златото има индустриално приложение, но настоящата му капитализация от над 10 трлн. долара има малка връзка с това. Основно е кюлчета в трезорите. Което, между другото, изобщо не го отличава от моите биткойни в ledger nano. Да, факт е, че много хора влагат пари в момента и 99% от тях изобщо не знаят защо го правят. Общо взето, искат да станат милионери за три месеца, но това няма да стане, естествено. Почти всички ще загубят парите си, още повече, че влагат в някакви нови проекти, чиято съдба отново в 99% ще е крайно тъжна. Аз в крипто не влагам вече основно поради психологически причини. Етериум купих на 8 долара и няма как да се пречупя да купувам днес. Общо взето, съгласен съм, че повечето "инвеститори" не знаят какво правят, но не съм съгласен с мнението, че това е тавана на биткойн. Цена от 100.000 долара ще видим, въпрос на време е. А ако поради някакви причини биткойн протокола се окаже неуспешен, здраве да е. Личното ми мнение е, че има една единствена възможност това да се случи и това е крайни рестрикции в САЩ, тоест цялостна забрана на криптото. Но съм скептичен за това, защото американците са умни и ще измислят начин да спечелят от криптото.
1
 
5
 
9
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, виж така вече разговор може да се води. Радвам се, че не си от фанатиците.Всъщност е така, биткойн почнаха да го сочат като дигитален съхранител на стойност, а.к.а "дигитално злато". (Асет не е, не може да е асет, защото НЕ генерира приход). Тоест на финансов език, може да се нарече хедж. Както и да е. Аз лично се съмнявам, че някога биткойн ще иде много по-високо от настоящите си нива поради следните причини:1. Много от инвеститорите са тук заради спекулата и бързата печалба. Биткойн вече не предлага такава, но размножаеащите се като скакалци койнчета и койнченца - предлагат. Тоест, вече е видим отлив и насочеане към други кандидати.2. Голяма част от инвестиралите са млади, които не търсят да съхраняват стойнос, а спекулативна печалба. Тоест, групата на хеджиращите е ограничена. Аз, лично, предпочитам да хеджирам в дялове в нискорискови компании - и приход има и фундамент. 3. Златото, за разлика от биткойна, има индусъриално приложение и то голямо. Всички го носим в джоба си под формата на мобилен телефон. А зад него стоят държави и централни банки, което не важи за биткойна. Тоест, за мен златото е много по-сигурен хедж от биткойна. Но аз не харесвам и златото, по същата причина, както и Бъфет - не носи приход, а основно обект на доверие. Изчезне ли доверието....няма нищо отзад, което да го държи.Пример - Мъск с 1 туит му сваля цената с 20%. 4. Биткойна всъщност е управляван и манипулиран от група "китове" и е илюзия, че е свободен пазарен електрон. Инвеститорите не харесват тия манипулации. Особено, когато зад тях стоят анонимни групички.Моето мнение е, че най-добрите дни на биткойн отминаха.
1
 
2
 
8
cherney до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Когато изчетох всичко възможно по темата и купувах биткойн и етериум през декември 2016 смятах, че първоначалната идея за превръщане на биткойн за световно универсално разплащателно средство е напълно нереализируема. Това е съвсем ясно за всеки, който разбира от финанси и икономика, макар, че вероятно идеята на създателя / създателите да е била друга. Но най-вероятно са IT специалисти, а не хора с икономическо образование. В тази връзка, изобщо не виждам с какво не бих се съгласил с коментара ти, доколкото всичко, което казваш е така. Проблемът е, че биткойн се възприема от всички като cryptocurrency, а той е поел в съвсем друга посока и мнозинството от хората изобщо не разбират това. Криптовалути реално не съществуват. Има crypto assets и crypto application. В първата категория влиза биткойн, а във втората са останалите проекти, от които 99.9% вероятно ще си заминат с времето. Биткойн ще акумулира през следващото десетилетие / и това вече се случва / част от парите в commodities, bonds и real estate. И никой никога няма да го използва за разплащателно средство. Смятам, че поради тази причина всеки втори обяснява как биткойн е epic fail, доколкото всеки си представя, че с него се разплащаш, а реално това не се случва. Няма и да се случи, доколкото примерите, които даде са съвсем уместни. Личното ми мнение е, че в рамките на следващото десетилетие биткойн протокола ще направи 10 трлн. щатски долара капитализация и ще се ползва основно за съхранение на стойност. Това може да изглежда малко налудничаво, но това е гледна точка от нашата камбанария на хора, граждани на ЕС. Само, че от тези 8 млрд. души на планетата едва 1 млрд. живеят в демократични и правови държави, в които собствеността и договорите са добре защитени. Мнозина от тези хора, които нямат този шанс ще ползват биткойн, за да защитят своето състояние, доколкото нито злато, нито собствената им банкова система могат да им гарантират съхранение на това, което имат. Бан на криптото е възможен, но правителствата не са приятели, а конкуренти. Единственият възможен вариант за тотално нулиране е бан в САЩ, доколкото те карат влака. Но се съмнявам това да се случи там.P.S. Цената не ме вълнува особено, доколкото съм х78 на вложението. Може ли всичко да отиде в коша? Да, може, но такъв е живота
0
 
4
 
7
zelka007 до: cherney
преди 1 месец
човек , изглеждаш разумен , с интерес ти чета постовете по теми извън криптото ... :))) ... ежедневно през биткой се правят по 300х транзакции . айде по 400х отскоро . предполагам основно спекулативни , а не обслужващи крайни клиенти . каквато е била първоначалната идея . през swift минават над 35млн . какво ми дава повече биткойн мрежата от swift ... с какво е по-добра тази мрежа за разплащане от swift ... ?! ... кратко и ясно , не ме карай да чета дебели книги по темата , няма да го направя ... от бизнеса ми съм се научил , че една идея/услуга/продукт не можеш ли да я изкараш обяснена и да докажеш печалба в 1/2 от А4 я пиши бегала ... иначе замисъла на сатоши(каквото и да стои зад това име , аз лично се съмнявам че е един човек , най-вероятно е група хора) за самофинансиране и обработка и клиринг на транзакциите е добър , спор няма ... ама през борика една транзакция ми струва 2ст ... :))) ... колко ми струва през биткойн ... ?!кво праим като започнат да я забраняват ... :))) като започнат да изключват големите ферми ... ?!
2
 
6
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Крипто светът" всъщност са фанатици със заучени лозунги, заслепени от алчност и с избила пяна по устите, ако шиткойнчетата тръгнат надолу.Шиткойна се пльосна, то ти рупа, че щяло 100 к да става...фанатик нагъл, кво друго да се каже?! Те му пик..ят на главата, то вика "златен дъжд вали"...