IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арман Бабикян: Ще продължим да си говорим с "Има такъв народ"

Има указ на президента, но сме в конституционен прецедент – за какво е нужно това, риторично попита Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“

11:25 | 11.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Върнахме се още една крачка назад с това, което се случи до момента. Така коментира пред БНР преди председателския съвет на Народното събрание ситуацията с първия мандат, даден на „Има такъв народ“, Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Крайно време е от ИТН да разберат какво значи антисистемна партия. А тази партия в момента изглежда най-системната", съветва Бабикян.

Той обаче е категоричен, че и занапред ще продължат да си говорят с ИТН.

"Защото и сред тях, и сред техните избиратели има достатъчно интелигентни хора", посочи още Бабикян и се надява тяхното мнение и гласът им да се чуе.

Той се надява, че има много прилики между управлението на Борисов и липсата на изказване от парламентарната група на ИТН.

Що се отнася до „джобните пари за избори“, той посочи, че ДПС и ГЕРБ със субсидиите, които получават, имат възможност да се явяват на избори не през два месеца, а дори на 2 дена.

Бабикян няма отговор докога избирателите ще гласуват, след като виждат „хаос“ в действията на мандатоносителя.
Той е на мнение, че третият мандат, „технически или срочен“, е важен за страната, а не за нечие его.

„Важно е за внасянето в Брюксел на Плана за възстановяване и устойчивост, за да влязат свежи пари в страната, актуализацията на бюджета и борбата с Covid кризата“, очерта приоритетите за следващите 7-8 месеца депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Бабикян подчерта, че това може да стане със споразумение, публично пред всички, като се съхранят част от министрите от служебния кабинет, а места да получат и хората от ИТН съобразно първото им място, а и от другите политически сили.

Така той се надява, че с такива компромиси и заради ключовите моменти в развитието си България ще прескочи зимата. 

„Няма нищо притеснително днес, не започва шеста световна война, ако искат да включат точката за проектокабинета и за министър-председател в дневния ред, ще го включат, ако не искат - няма да го включат“, каза по националното радио на влизане в парламента Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Тя напомни, че в Конституцията пише, че "кандидатът за премиер внася кабинета при президента и президентът внася предложението в парламента за гласуване".

„Има и указ за това. Ние сме в конституционен прецедент - за какво е нужно това?!“, попита риторично Дончева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още