Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Плановете на ЕС за чист водород имат своите мръсни подробности

Използването на водород има потенциала да ускори климатичните промени, предупреждават учени

1
 
2
 
4
преди 2 месеца
Електродните плочи в един Електролизер издържат максимум 2 години при нон-стоп експлоатация, след което се сменят . А струват 90% от цената на целия Електролизер . Плюс цял куп електронни устройства като пресостати, манометри, термометри, нивомери, арестори, и консумативи като филтри, уплътнения, клапи, и т.н., плюс електролитът който се смена на 3-4 месеца . За момента не съществува в Майката Природа материал, който да идържи повече . Правили сме опити с иридиеви и платинови защитни покрития, йоннообменни керамики, и какви ли не други - това е положението . Тоест , купувате си нов Електролизер на всеки 2 години, който автоматично се превръща в златен консуматив . Това е причината да не виждаме ( и скоро да не видим ) масово електролизно производство на Водород , освен тук-там някоя и друга екзотика . Синият Водород - да , технологията Стийм-Реформинг на Природен Газ е възможно най-простата, евтина и масово ( 90% ) прилагана за момента в света . Не изисква Електролизер , но изисква много енергия (водна пара). Тази технология , освен при фосилния Природен Газ, може да се приложи и при БиоМетан , добиван от гигантски количества дневно свръхбързо-растяща ( 1м на ден) Бамбукова Биомаса , на извънредно ниска себестойност , която Биомаса консумира чудовищни количества СО2 -- което е вече един 100% Карбон-Неутрален метод . Почти нулевата себестойност на добитата Бамбукова Биомаса предлага ниска цена и на енергоемкия реформинг , оттам и на целия процес , което го прави възможно най-икономически рентабилният в момента.
1
 
3
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Сив водород, син водород, зелен водород - да му се подпали соплото на човек от възможности за развиване на втора космическа.
5
 
4
 
2
ing5rov до: zelka007
преди 2 месеца
а бе я си е.и маммата тролска , и без теб знаем какво значи това ...
3
 
3
 
1
преди 2 месеца
няма да има пАток , няма да има и син водород , рассините не могат да го добиват , тъй че проблемът ще се саморазреши ...