Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Глобалната достъпност на жилищата ще се влоши въпреки очаквано охлаждане на цените

Оттеглянето на пандемичните стимули за икономиката е най-големият риск пред цените на жилищата

   1| 2    
0
 
2
 
15
OPASEN до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нали знаеш, че когато говориш само едно и също, то в един момент ще познаеш ;-) Може пък до 2 години хейтърите да познаят, което е и моята прогноза! Всъщност, аз съм от тези, които купиха лятото на 2013 година и вече продадох 2 имота на сегашните цени :-)
0
 
2
 
14
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Къде отиде един с аватар жаба дето все хейтеше под такива статии?
1
 
2
 
13
zelka007 до: Varfor
преди 1 месец
и колко надолу са тръгнали ... конюнктурно в определени квартали ... :))) ... що не потърсиш склад с офис и парко места . па там коментирай кое е надолу ... на читавите локации нещо гледам цените си им стоят , наемите също , даже много редко и наемателите се сменят ...
2
 
1
 
12
zelka007 до: mrynmryn
преди 1 месец
не знам , много ни е сбъркана жилищната политика с тоя наследствен соц . не съм обикалял много по света , но това което съм видял в чехия и испания , много ми е допаднало . и там има големи градове , но планирането го правят доста по-различно от нас . сигурно и там има големи строителни мизерщини , но такива като у нас ... все пак сме европейци , а не азиатци да се блъскаме като сардели ...
1
 
7
 
11
Varfor до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
То и 2005-2008-а цените ставаха все по-високи и по-високи. И после не знам как изведнъж неочаквано паднаха с 30%.При все че тогава в България е имало поне 300-400 хил. повече население.А за наемите в София, които последните месеци тръгнаха надолу какво да кажем?
0
 
3
 
10
mrynmryn до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Във Варна цените са доста стабилни, между 700е в тия квартали, които са на еднакво разстояние от центъра на Варна и Добрич до 2000е за квартали от сорта на Бриз. Качествени жилища винаги ще липсват, за това и 30%+ стоят празни, защото не стават за нищо, освен отдаване под наем на студенти. Стандарта се повишава, но стандарта на жилищата - не. Високи цени единствено могат да си позволят затворените комплекси, защото са изградили поне някакви зелени площи около блока. Останалите са си все същите гета за които говориш, просто прясно боядисани в по-шарен цвят.
3
 
2
 
9
zelka007 до: mrynmryn
преди 1 месец
те и цените на имотите извън София са по-ниски и отразяват по-ниските разходи ... пазарът не е само в столицата ... освен недостигът на жилища се очертава и зверски недостиг на качествени жилища . с постоянно повишаващият се стандарт в БГ , мислиш ли че цените ще падат или дори задържат ... ?! ... докога смяташ че българите ще искат да живеят в гета тип люлин и младост ... ?! ... има и регламент 305/2011 на ЕС ... :)))
1
 
2
 
8
zelka007 до: Varfor
преди 1 месец
то тука само апокалиптични прогнози чета из коментарите от години , пък като тръгна да търся нещо цените все по-високи и по-високи ... :)))
0
 
2
 
7
mrynmryn до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Инвестор е цензурирал дори "-мa",
2
 
5
 
6
mrynmryn до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Според мен пък няма нищо за гонене, излезеш ли от границите на София, заплатите са два пъти надолу. Специално аз, ако се преместя в софийска фирма, ще взимам поне 1000лв отгоре, за опита който имам. Да не говорим, колко са празните жилища у нас, колко прираст на населението имаме и колко от тоя прираст са потенциални купувачи, аз "номадите" не ги броя. Извън София, може би единствено Пловдив има някакъв потенциал за по-стабилен растеж на цените, останалите - не. Според мен в момента единствено банките крепят пирамидата, въпреки че не само те са я издигнали, но бутнат ли лихвите нагоре, една част от раята няма да има възможност да си покрива кредитите. Това при положение, че няма външни кризи в стил 2008-***, където я камилата, я камиларя.