IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото поскъпва, но все пак се готви за най-голямата месечна загуба от юни

При среброто представянето през септември е най-лошото от година

14:30 | 30.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Цената на златото се съживява леко от 7-седмичното си дъно на фона на поевтиняването на долара, след като бе постигнато споразумение за избягване на ново блокиране на американската администрация.

Среброто също поскъпва, въпреки че все още е напът да отбележи най-лошото си месечно представяне от година насам, съобщава Bloomberg.

Европейските акции и американските фючърси също поемат нагоре след новината, че американските законодатели са успели да се договорят да избегнат „замразяване“ на работата на администрацията в петък. Въпреки това политическата несигурност остава налице, включително и риска от това само след три седмици да се окаже, че САЩ не могат да изпълняват финансовите си задължения.

Фючърсите върху златото с доставка през декември увеличават цената си с 0,1% минути след 14 ч. българско време до 1723,95 долара за тройунция.

Тези върху среброто също поскъпват с 0,1% до 21,5 долара за тройунция.

По-осезаеми ръстове има в стойността и на паладия и платината.

Златото се готви да запише най-голямата си месечна загуба от юни насам, тъй като цената на благородния метал е притискана от очакванията за намаляване на финансовите стимули. Трейдърите очакват изказванията на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл и финансовия министър Джанет Йелън по-късно в четвъртък пред Комисията за финансови услуги на Камарата на представителите.

Пауъл, както и колегите му от Европа, Япония и Великобритания, изрази предпазлив оптимизъм в сряда, че и забавянията по веригата на доставките ще се окажат временни. Това може да облекчи някои страхове за повишения на лихвените проценти, за да се преодолее ценовия ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още