Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

"Булгаргаз": Без IGB не можем да внасяме пълния обем газ от Азербайджан

"Абсолютно безпочвени" са обвиненията, че препродаваме газа от Азербайджан, казват от компанията

0
 
2
 
5
преди 1 месец
Хааахахаха . . . Ето тази малка, изпусната като срамежлива женска пр ъдня статийка е огромно огледало, в което могат да се огледат стадото русофобни шебеци, които от години тук претакат вкиснатия зелев сок на комплексарската си чекиджийска представа за света. В това 184-километрово тръбле, бутафорно наречено <проект> с помпозната сигнатура IGB за провокиране на евроатлантическите рефлекси на клакьорите, отговорността за финансирането и реализацията му е поета от четири субекта на <най-великата икономика с най-богатия пазар по земните кълбета>: три Държави Членки - България, Гърция и Италия и САМАТА Европейска Комисия!!! Изпълнението е възложено на гръцки изпълнител. Обявено е за приоритет на ЕС по всичките му декрети и директиви, финансира се от 5 места . . . И още се гърчи в родилни мъки - вече 15 години и краят му не се вижда! В същото време стадото шебеци тука денонощно ни обясняват как Русия мре от глад и секи момент ше гушне китката, кото рушняците са тъ пи, мързеливи и некадърни. Денонощно тука им се прави калкулация на заплатите и се води отчет на таджики и узбеки, които (между другото) строят като луди сгради и нова инфраструктура за Русия. Но същите тези закъсали *** за 5-6 години опънаха около 15,000 км. газопроводи под морета, над морета, под суша и над суша, из Европа и Азия, напълниха ги с газ и продават стотици милиарди кубици. Построиха огромен мост-чудо до Крим, опънаха двойна ж.п. линия от Петербург до Крим. И това напук на санкции, бойкоти, номера и пи низи от селски вечеринки! Тотален политически, икономически и медиен тормоз!!! А целия актив на <най-големата икономика с най-богатото население> е един ТАП, по който я църцорят, я не 15 млрд. кубика, дето за кой по-напред . . . И сега - кой ми с ра в гащите?! Русия не дава газ! Пак Гъзпром и Путин са виновни, че 184 км. тръбче за нема и 1 млрд. м3/год. нещо не ще да стане, та да ебемайката на Гъзпром . . . :lol: . Статията е МЕГА! Дайте още такива - как и защо НЕК ще строи трасета за пренос на турски ток до България, как и защо България от износител и транзитьор на ток и газ за Гърция и Турция се превърна във вносител и краен получател на същите и от двете съседни държави, защо ще купуваме ток от Турция, произведен от същите два реактора, каквито ръждясват у нас в Белене . . . Давайте матрял, та шебеците да блъскат русофобските си злобойки и лакърдията да върви . . . зер, работа и без това друга трудно се намира, а кинти има - редовно се печатат . . . и така, докато угасне държавата . . .
2
 
1
 
4
преди 1 месец
Ех смотлюфци, канибали - 11 години не можете да построите една връзка, която трабва да се направи за 1-2 години. Беше 2009 год.- руската газова криза, когато спряха доставките. 12 години оттогава, батко ви Боцко нищо не прави. Затова е обвиняван (и с основание) че работи за руските интереси.
5
 
1
 
3
Стоян Петров до: ing5rov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не е вярно, защото аз виаграта си я пия както ми е предписана - три пъти на ден. Шегувам се разбира се, но не е шега това и ти го знаеш - кремъл трябва да бъде разрушен!
3
 
4
 
2
ing5rov до: Стоян Петров
преди 1 месец
стовене , кат не ти става кренвирша , пак ли Кремъл е причината ?
3
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Никой не обвинява Булгаргаз, че не внася азерска газ, обвиняваме я че направи така че да не може да се внася такава. Дванадесет годин не можаха да построят интерконектора. Дванадесет, защото следват инструкциите на кремъл, пуска на газопровода да стане след датата на изтичане на българо-руския договор за доставки. Игричката е подписваме нова формула за цената привързана към спота(случи се при Борисов) когато сме наводнили пазара и цената е ниска, след това спираме доставките и изпълняваме само дълготрайните договори. Така цените се вдигат и когато трябва да подпишем нови договори при 1000 $ спотова цена, газпром ще направи "гигантска отстъпка" от 20% и ще иска да му плащаме 800$, поне толкова поискаха от Сърбия. Разбира се влияние оказаха и цените в Азия, но русия направи каквото можа. Наистина е малко конспиративно, Но 21 и 22 година изтичат договорите на България, Полша Сърбия, Молдова и не знам още кой. Така че руската сметка е с един куршум два заека - да им пуснат СП-2 и да ударят кьоравото с цени балони и 15 годишни договори. Въпрсът е каква е нашата сметка?