IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП

Поемам цялата отговорност за изборния резултат на БСП, не обвинявам никого, заяви лидерът на левицата

12:59 | 16.11.21 г. 3
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка заради слабия изборен резултат на левицата на изборите в неделя, който тя определи като „катастрофален“.

Данните към момента при над 99% обработени протоколи сочат, че коалицията "БСП за България" остава четвърта политическа сила с 10,26 на сто от гласовете след вота на 14 ноември.

„Оценявам този резултат като катастрофален, особено с това, че отстъпихме от трето на четвърто място. Поемам цялата отговорност, не обвинявам никого. Вината е само моя и тя е, че мълчах. Това е моята вина и я поемам, като подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия”, обяви Нинова на брифинг в централата на партията.

„Машинният вот определено затрудни наши избиратели, особено възрастните и особено при гласуване 2 в 1. Разбира се, и кризата с коронавируса се отрази и много хора се уплашиха и не отидоха да гласуват. Но тези причини са извън нас“, коментира Нинова. 

„Има и субективни причини и те са много. Въпрос на дълъг разговор са вътре в партията, но отговорността я поемам изцяло аз", заяви Нинова.

Тя съобщи, че Инициативният комитет, издигнал Румен Радев за президент, също е поискал тя да се оттегли. Същото е направило и служебното правителство чрез говорителя си Антон Кутев.

„От вчера една група в БСП ми иска оставката. Тя не ме впечатлява, защото това са хора, които пет години го правят – така наречената вътрешна опозиция. Абсолютна изненада, че оставката ми иска служебният кабинет чрез говорителя си Антон Кутев“, заяви Корнелия Нинова. За нея е „абсолютна изненада“ и че инициативният комитет на президента Румен Радев е поискал оставката ù.

Вчера Кристиан Вигенин подаде оставка като председател на Националния предизборен щаб на БСП заради слабия резултат на изборите.

Корнелия Нинова съобщи, че БСП ще участва в преговори за бъдещо правителство. "Приехме поканата за преговори за правителство с „Продължаваме промяната“. Ще търсим общите неща, ще търсим обединение, ще търсим формат на работни групи", каза тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Тук става въпрос за Нинова бе руснако жалък, кво ми намесваш камилата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
дядя Вова
преди 2 години
Чак светица - много ще и дойде. Виж Камала Харис, вицепрезидента на САЩ я има на снимка, че е била момиче на повикване през 94-та година при разни отговорни другари в и около Конгреса. Ово е кариера!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
Up sofix up2000
преди 2 години
БСП са партията с най-лош и отсъстващ пиар. И светица да е нинова, бяха я издокарали до... най-после и тя разбра това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още