Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Инфлацията се ускорява навсякъде, но най-зле е в Латинска Америка

Разходите за живот в региона ще приключат годината с ръст от над 10%, което е най-високото ниво в глобален план

2
 
2
 
9
abdul до: Dr. Vatnikov
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Изпусна за крим да кажеш :-)) ама президента не изпусна..Иначе си прав, да..в европа няма ресурси. хахах.. ама в чили..?
4
 
4
 
8
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Прави ли ви впечатление, че про-кремълския слугинаж пее едни и същи глупости: Антиваксъри, Ресурси имало, Украинците и поляците били гадни, Зеленото било гадно, Соларната енергия била гадна, Електрическите коли били гадни, Въгшищата петрола и газа били супер и глобалното затопляне било лъжа...общо взето целия мурзиляж пее в хор песента, която защитава интересите на кремъл, от политически до икономически. Жалка трупа празноглави, но устати лузъри.
1
 
3
 
7
abdul до: Боян
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Хаха къде няма ресурси? В Чили?
1
 
2
 
6
Боян до: nkavrakov1982
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Първо аз съм по-голям от теб като гледам, второ допреди 10 години имаше един милярд основно бели дето живееха охолно без проблеми щото другите 6 милярда им стигаше малко да са оцеляват. От поне 20 години белите държави харчеха като луди за да поддържат нереалния си стандарт и нямаше инфлазия, защо??? Ами тия пари отиваха в бедните държави и там стандарта на живот започна да се покачва с невероятно темпо и консумацията на редица ресурси започна да се увеличава ударно както и бълването на въглерод тровенето на планетата достигна невъобразими размери, вече навсякъде е ***, защото белите компании са стриктни е европа и САЩ, но безмилостни в бедните държави. Но това вече няма как да се случва с момента богатите продължават да печатат измислени пари, а бедните да консумират все повече. Когато богатите спрат да консумират като ненормални и да бълват пари към бедните държави ще се спре инфлацията иначе вече чашата е преляла и няма спиране.
3
 
2
 
5
nkavrakov1982 до: Боян
преди 2 седмици
Пълни глупости.Я ми обясни как така за едни 12 месеца от 2020 година изведнъж ресурсите свършиха?Дори да приемем че са оскъдни и вече има недостиг така наречения преход не се прави от днес за утре и не така рязко..И ще ти кажа още нещо,в историята такива огромни преходи винаги са били съпроводени с войни.Когато търговията спре,започва войната има една приказка,така че се моли да няма война защото твоето поколение дори не може да сглоби и разглоби един Калашников..
2
 
0
 
4
Боян до: Боян
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Като аналог мога да го опиша и така както съвсем духовно са го описали в библията или притчата за Адам и *** дето ги изгонили от рая, те описват периода преди 8-10 хиляди години когато ресурсите на земята намалели доста и нямало как вече земята да осигурява достатъчно храна и подслон за многобройното (тогава едни 100 000 човека) човечество безплатно, т.е. произведено само от природата храна и подслон(пещери) е било недостатъчно и е трябвало на тогавашните хора да ги научат да работят за да имат и им измислили тая притча за да свикнат с мисълта че 90 % от хората трябва да бачкат яко за да може другите 10 % да продължат да живеят в рая.
3
 
2
 
3
Боян до: nkavrakov1982
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Ресурсите на земята са ограничени, включително възможността на човека да трови планетата безконтролно и понеже вече ресурсите са оскъдни, а всички се научиха да консумират колкото се може повече, е ясно че това няма как да се случи и какво следва всеки с поне малко икономически познания знае, че когато предлагането (природните ресурси основно в момента) не може да задоволи търсенето (милярди незадоволими мрънкача) следва инфлация (в случая ще е стагфлация). Така че не обвинявай централните банки понеже нямат избор, няма как да обясниш на безброй изключително слабо интелигентни хора (техния процент непрестанно нараства), че вече рая го няма и ще трябва да се ограничи потреблението чрез инфлация (а лошото е че ще е със стагфлация, но това е още по-трудно и болезнено за обяснение).
2
 
4
 
2
zelka007 до: nkavrakov1982
преди 2 седмици
е нали от 3-4 години пееш че всичко ще се срива , е те сега се срива за теб , радвай му се ... що се пенявиш ... ?!
2
 
6
 
1
преди 2 седмици
Всички ръководители на Централни банки,които в момента говорят глупости че инфлацията била преходна е редно да получат публични обвинения и да им бъдат повдигнати присъди за престъпна небрежност и злоупотреба със служебно положение.Ролята на Централната банка е да поддържа ценова стабилност,докато в момента всички виждаме какво прави Кристин Лагард.Дори след публичните нападки от страна на Германия чрез вестник Билд за това че не вдига лихвите насред тази огромна инфлация тази жена продължава да поддържа политики които крепят големи длъжници като Италия,Гърция,Франция,и т.н....Редно е да си понесе съдебна отговорност за действията