Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Задава се таван на субсидиите за големите земеделски стопанства

Шест логистични хъба ще събират земеделската продукция

3
 
1
 
10
evlogi до: bgMan
преди 1 седмица
Не е проблемът само в правителството.Дори бих казал,че в него е не повече от 5-10% от проблемът.В България хората недоволстват не от корупцията,а когато не са част от нея.В класическият роман Стас и Нели на Хенрик Сенкевич, Нели в дълбоките савани на Африка говори с бедно дете от масайско племе на име Кали по темите за доброто и лошото.Кое е лошо Кали, пита я тя, ако някой открадне кравата на Кали, това лошо лие?ООО, много е лошо казва тревожно Кали,много много лошо е.А кое е добро Кали?Добро е, казва Кали, когато Кали открадне кравата на някой...ето това е манталитетът общо взето и у нас.Което и правителство да дойде, ангели да са ,няма как да постигнат нещо за няколко години...
0
 
3
 
9
bgMan до: Vei15
преди 1 седмица
Стгласен съм, че е пълно с преуспели нормални предприемачи. Спор няма. Аз само попитах него кои точно преуспели визира и изброих само тези от лошият списък защото има разлика, особено когато на власт е силно корумпирано правителство.
2
 
4
 
8
Vei15 до: bgMan
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Пийте си хапчетата по-често и стига с тези легенди от 90-те. Отдавна не е вярно, че в България на успелите не им е чиста работата. Пълно е с успяващи млади хора в България, погледнете какво става по улиците на големите градове - младежи с европейски доходи и манталитет, работят в световни компании и поддържат непостижим за схващанията на 50+ годишните стандарт...
0
 
5
 
7
преди 1 седмица
Що се отнася до тавана на субсидиите-изгърмяла работа.Това отдавна се дъвче и на ниво ЕС,и огромната част от по-големите стопанства своевременно разхвърлиха земите,които обработват на няколко различни дружества или лица.
1
 
6
 
6
bgMan до: Dr. Vatnikov
преди 1 седмица
Кой наричаш успял в мутристан БГ? Щото например въпреки, че са едри и гоуеми такива мръсниции като Доган, Пеефски, Гергов 1, Гергов 2 и прочее нищожества аз не ги имам за успели, щото предимно се занимават с крадене и източване на обществени средства. Да не би и толупа с джипката като забогатя с някой и друг милиард да се нарежда между успелите? Ами варненски рекетьори Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев от май-известната трибуквена престъпна отганизация днес дето са собственици дори и на Blomberg TV Bulgaria. Ами шефа на "Градус", покойните вече Мишо Бирата, Илия Павлов, Васил Илиев, Георги Илиев, Константин Димитров - Самоковеца, Милчо Бонев, известен още като "Бай Миле", Емил Кюлев, Антон Милтенов, Иван Тодоров, известен още като Доктора, .... все успели и гоуеми български предприемачи.... Списъка мога да го направя поне 4 пъти по-дълъг но няма смисъл. Та точно заради такива "успяли" нищожества нито България, нито българите могат да преуспеят в каквото и да било.
2
 
2
 
5
evlogi до: novata_ikonomika
преди 1 седмица
Чакай да видим първо и тези какво ще направят.На приказки е лесно, те и ГЕРБ бяха много гръмки преди 12 години с обещанията..
5
 
1
 
4
Dr. Vatnikov до: mrynmryn
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Тоест да накажем успелите, това ли е хубаво? За сметка на дребните аматьори.
0
 
4
 
3
bgMan до: novata_ikonomika
преди 1 седмица
Кво ти разбира сикаджийска мутра от икономика, че да направи нещо. Целта на ГЕРБ беше да източват и да крадат максимум средства през проектиране и строене.
1
 
4
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Въпроса е защо Борисов за 12 г не направи едно дребничко нещо от изброените в списъка в статията?? Едничко...
2
 
3
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Най-после! Навремето дядо ми искаше земя, за да гледа и продава зеленчуци, но няма как да плаща рента, колкото местните кооперации и просто не можеше да си позволи. Друг познат взимаше субсидия за специфична култура, спряха му субсидията, махна всичко и се отказа от бизнеса, въпреки че правеше пари, просто без субсидията, не правеше толкова, че да поддържа начина на живот, на който бе свикнал. Големите просто нямат нужда от субсидии, те врънкат, защото знаят, че ще получат пари. В момента с тока е същото, дават се пари на големи предприятия, които имат пари и нямат нужда от тях, но е друго да си приберат парите.