Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Мениджър: Икономиката не може да разчита само на стартъпи и IT сектора

Наблюдава се дисбаланс на политическите генерации в България – отново идва нова група млади политици, но сякаш опитът остава на заден план, посочи д-р Иво Ковачев

1
 
1
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"Ако някой си прави илюзии, че Европа ще раздаде милиони на България да си строи някакво псевдо водородно бъдеще, това няма да стане... Нямаме реални проекти за този план" неее, те си правят сметки новите как ще ограбят милиарди с обещания, а след тях и потоп. Много добър анализ на импо-тентността на новите изма-мници!
0
 
4
 
4
преди 4 месеца
Строителството безспорно е най-важният сектор за българската икономика. Първо защото осигурява работа за много голям брой хора както за ниско-квалифицирани така и за високо-образованите. Секторът всяка година привлича милиарди под формата на жилищни и бизнес кредити. Цялото нещо все пак е балон и като се взриви родната ни икономика е пътник за един по-добър свят... Ако имотният/стоителният балон се спукат вероятно ще последва депресия, пред която дори Великата Депресия ще бледнее...
1
 
4
 
3
преди 4 месеца
Приносът на IT сектора за икономиката и бюджета винаги е бил нищожен за 50 млрд. лева държавен бюджет IT сектора не може да осигури и 0.5% от постъпленията. Освен това той е изключително нестабилен и инфлацията и неизбежното повишение на лихвите ще го стопи като снега през май. Няма такова нещо като еднорози, а има балони и балъци, които наливат пари в тях - справка Robinhood, които са надолу с 60% само година след IPO-то. Икономика базирана на балони не става за нищо разберете го.
1
 
3
 
2
преди 4 месеца
Еднорога, но с розов оттенък и рогче с цветовете на дъгата. CNN блъска топ новина и правилните пари потичат... Ше трябва и някой ром за мирис и цвят. Не искам пари за рецептата :)
0
 
4
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
а, що? 2-3 стартъп еднорога по 1-2 млрд-а ни оправят чудесно.