Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Битката за енергийните ресурси може би едва започва

Този двубой ще излъчи победители и победени и вероятно ще наруши някои от съществуващите баланси

0
 
0
 
5
evlogi до: Императорът
преди 4 месеца
Аз предпочитам да си свиркам в Швейцария или Дания, дори и да ми се увеличи сметката за газ с 50 франка или крони на месец, пък "нормалните" в Русиястан да си свиркат с 500 $ заплати...Като гледам мигрантските потоци явно не само аз смятам така.
3
 
10
 
4
преди 4 месеца
Абсолютно малoyмна статия, която дори не си дадох труда да прочета докрай. Стигнах само до там: "Освен това е много вероятно свят, уповаващ се на възобновяемите източници, да бъде по-стабилен и по-сигурен от сегашния..." и се отказах. Страшно сигурно ще е индустриални държави да разчитат на черни плочки и вятърни мелници !!! От друга страна, истински суверенните държави с политици с мозък, ще продължат да разчитат на нормалните горива и ще си свиркат. Това надолу - за лития, сигурно е намек към напъните да се правят ебасибатерии, които да съхраняват енергия от лятото за зимата. Това е написано от ***, който няма понятие колко литий и кобалт ще са нужни за целта - то сигурно в цялата Слънчева система няма толкова... е, на Меркурий може и да има нужния кобалтчец. Специално за горкият стоенчик ще кажа, че: 1. Европа и в момента внася най-много газ именно от Русия. 2. Норвежците признаха, че не могат да помогнат. 3. Американският газ с тоя темп на добив, ще свърши най-късно до 10 години. Русия има газ за 100 години. 4. Руската енергетика разчита на по-голям процент ВЕИ, отколкото 2/3 (поне) от европейските. 5. Украйна има шанс да победи Русия - точно 0%, макар че война надали ще има. 6. Ако украйна разчита да убие 100 000 руски войника, то тя е обречена и по-добре да капитулира, защото само в Югоизточният военен окръг, Русия може да вдигне 1.5 милионна армия. 7. Стоенчик не забравяй да си купуваш розавите хапченца. 8. Не забравяй и да ги ядеш редовно.
10
 
3
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Европа разбра че може да живее и без руски газ. Ще видим как русия ще живее бе европейските пари. Но това са подробности. Важното е че кремълскиятпсихопат изгуби Украйна и е наясно че това ще се случи с Беларус и Казахстан. Не може да спи, заради кончината на руският мир. Разпад и разложение, до този логичен резулттат доведе неоимперската му фантасмагория. Мисля че е логично да завърши руското фиаско с една война с Украйна. Той няма рационален ход и е възможно да избере ирационалният - война. Може би не си дава ясна сметка, че украинците вече са приготвили по 3 противотанкови ракети за всеки руски танк. Но какво го интересува, нали няма него да пържат в стоманената консерва. Какво са 100 - 200 хиляди убити руски войника, пред удоволствието да "пишеш" история. Грешни са му сметките обаче. Бабите не искат да раждат още.
0
 
4
 
2
преди 4 месеца
Ясни друг път.Важното е какво имаш между ушите , не под краката в земята.
2
 
6
 
1
преди 4 месеца
Този двубой ще излъчи победители и победени и вероятно ще наруши някои от съществуващите баланси === Победителите са ясни от сега, войната е започната и няма думата ВЕРОЯТНО .!