Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Европа получава рекордни количества втечнен газ

В последните дни през терминалите за втечнен газ на континента влизат по 400 млн. куб. метра на денонощие

   1| 2    
1
 
7
 
13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Корн явно не знаеш, Европа винаги е купувала повече газ от други държави. Дялът на Газпром е бил 30%-40% от потреблението на газ в Европа. Това което се случва не от Путин. Това е от отказа на някой потребители да сключат дългосрочни договори и да разчитат на спота. Като резултат Газпром наистина продава по-малко в номинални количества газ спрямо минали години. Но не виждам ти защо се радваш? На проктика Газпром продава по-малко газ и прибира повече приходи. Това е мечтата на всеки търговец. И като Европа купува повече газ от други държави защо цената не е както преди? Защо социалните мрежи са пълни с оплаквания за двойни и тройни сметки този месец спрямо същият месец миналата година? Защо директор на училище се оплаква че сметката му за газ е скочила с близо 300%? Защо правителството разглежда мерки "140 хил. потребители ще получат компенсации за скъпия газ"? На тези въпроси си отговори преди да седнеш да "жалиш" Путин и Газпром. Газпром миналата година продаде толкова малко газ за толкова много евро, та се налага четри пъти да преразглежда инвестиционната си политика в посока увеличение. За тебе не знам, но аз не се отоплявам на газ. И въпреки това увеличението на цената се отрази и на цената на тока на хляба на парниковите зеленчуци и на какво ли още не. Като Европа е почнала да купува повече втечнен газ да купи токова че да свали цените до миналогодишните а да се налага някой да мръзнат и всички да /по Любо Пенев/ супата. И това е не само в България а почти цяла Европа.
6
 
8
 
12
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Като спаднат малко цените и втечнения газ ще изчезне.
9
 
2
 
11
преди 3 месеца
Или пък диванен анализатор..
10
 
5
 
10
преди 3 месеца
Някоя преститутка ще ми обясни ли, защо борсовите цени в ЕС на газа се определят в Лондон. Ако не, някой журналист да се опита. А?! К'о каза, к'о ??
6
 
1
 
9
Зайо Байо до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Връзката е пряка - газта. Вие сериозно ли не виждате връзка!?!
0
 
11
 
8
evlogi до: Зайо Байо
преди 3 месеца
Е хубу де, *** тва кво общо има с втечнения газ?Бе вие да не би сериозно да си мислите,че от Норвегия към Европа идва такъв?
3
 
4
 
7
khao до: Зайо Байо
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
хахаха, поредния *** дето незнае кво е втечнен газ!... а въпроса е само един ред!... но поне ми се затвърждава тезата че са го прочели в някоя опорка!
4
 
7
 
6
Зайо Байо до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
OSLO, Jan 19 (Reuters) - Norway is delivering natural gas to Europe at maximum capacity, but this cannot replace any missing supplies from Russia, Norwegian Prime Minister Jonas Gahr Stoere said on Wednesday.
7
 
9
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Мурзил-ките се насочват към поредния си мораториум :) Фали-тари.
8
 
10
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Путин постигна нещо, което нито един руски политик в историята не е успявал да постигне-Европа да започне да купува повече газ от други държави. Дано руснаците изтрезнеят и избират мира и диалога.