Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Какво представлява SWIFT и защо това е оръжието, което плаши най-много Русия?

Москва създаде своя собствена платежна система SPFS, след като Западът ѝ наложи санкции през 2014 г. след анексирането на Крим по-рано същата година

   1| 2    
3
 
1
 
11
преди 3 месеца
Бойчо , кога ползвате анонимката "Екип на Инвестора" ...?! : )))
3
 
2
 
10
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Бих си позволил да обърна внимание на дребен, но интересен детайл от статията - как в КНДР са решили проблема с липса на фосфатни торове - може да се окаже добро решение и за Европа... ;) :lol:
4
 
5
 
9
преди 3 месеца
Бойчо, ето едно анализче, каквито пуска една истинска обективна българска медия, бивш ваш работодател. Пускат и на Ройтерс, и на NYT, и на Блумбърг, но пускат и на други, за да покрие критериите за авторитетна осведомителна медия, а не пропаганден идеологически инструмент - това е възможност за публиката да разбере как виждат от "другата страна" нещата и кой от какво го е страх, или как изглеждат перспективите само към момента, като резултат само от "мъдрата" политика на евромозъците на ходене по американската гайда и извиване на ръцете на гъзпром, без Русия да е изключена от SWIFT. Не требва много въображение да се види резултатът от реализиране на заплахите към Русия . . . btw, в анализа са коментирани и опонирани тези на The WSJ и The Times, но от друга гледна точка. Интересно е за хора без капаци на очите и ушите, каквито би трябвало да са вашите читатели . . . ;) . . . . . http://m.focus-news.net/?action=news&id=2931262
3
 
3
 
8
Gocho до: bgMan
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
И тогава няма да стане Твърде опасно е а и какъв е смисъла
2
 
5
 
7
преди 3 месеца
Русия ще бъде отрязана от SWIFT само при руска инвазия в Украйна или Грузия.
1
 
4
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Система на руснаците не се ли казва МИР. Проблемът ще е по-скоро за обикновените руснаците, защото няма да могат да си ползват картите от руските банки извън Русия. Ще трябва примерни като идват е България на почивка да носят кеш, което е проблем само за Асен, но не и за бизнеса.
4
 
8
 
5
преди 3 месеца
Хахахах, Бойчо, Бойчооооо... Бойчо. Първо - една държава може да бъде изключена само с единодушие - а в управата на SWIFT има както руски представител, така и на държави, които нямат намерение да се самоубиват икономически, за да направят кефа на кpeтенът с памперсът. Второ - това "страшно оръжие" е страшно за санкциониращите.... защото няма деньги, няма газ, петрол, торове, пшеница, никел, паладий, ядрено гориво и т.н. и т.н. !!! Тия, дето много са се наточили, само след месец ще се молят на Русия да се върне в SWIFT !!! Защото собствените им народи ще им турят ножа на врата. Петрол по 200 долара, тотален недостиг на газ, цели държави, които ще гладуват !!! Впрочем на тях Русия ще им постави ултиматум - или се присъединяват към SPFS или да ядат камъни !!! Много държави, начело с Китай, ще предпочетат да си спасят икономиките, отколкото да се г*зят на САЩ. Това ще е окончателният удар както върху SWIFT, така и върху доларовата доминация.
3
 
5
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Никой не пише какво се случва в Канада обаче.Малко от Отава:https://***.youtube.com/watch?v=dYGjf8mAAnQ
5
 
7
 
3
преди 3 месеца
"... мярка, която изглежда всява страх в сърцето на Кремъл..." :lol:Бойчо, това на колко шота го измъдрихте? :lol: Май сте объркали аудиторията - требва да пишете сценарии за юношески филмчета за Дисни... ;) :lol:
7
 
5
 
2
markov до: terziеv
преди 3 месеца
Е ка кога на кукуво лято.....едно поколение тролове вече се пенсионира размахвайки тази опорка. Сега е ред на следващото да се бори за пенсия..